Sfaturi pentru alegerea sistemului de alarma

In orice perioada a anului, dar mai ales vara, inainte de a iesi din casa, este oportun sa protejezi locuinta de eventuale furturi, mai ales daca aceasta se gaseste la parter. In ceea ce priveste protectia pasiva, instaleaza o usa blindata la intrare si ferestre dificil de fortat. Apoi, evident, nu neglija protectia activa, constituita din alarme si diverse antifurturi.

Alegerea antifurtului destinat locuintei poate de multe ori sa se prezinte deloc simpla, mai ales daca nu suntem experti. De altfel, datorita tehnologiei de azi tot mai avansata, sunt tot mai multe modele de sisteme antifurt pe piata. De la sistemele de alarma fara fir, pana la cei volumetrici, trebuie doar sa alegi, in cunostinta de cauza.

Studiaza bine planimetria locuintei tale. Ti sa intamplat cel putin o data sa alegi un anumit produs si sa descoperi ulterior ca nu este potrivit exigentelor locuintei tale. De aceea, atunci cand ai de gand sa faci achizitii costisitoare, precum aceasta, studiaza atent planimetria edificiului in care locuiesti, dupa care poti sa faci proiectul sistemului. La acest punct, adreseaza-te unui personal calificat sau expert, caruia expune-i punctele critice ale casei, sau locurile in care exista un risc mai ridicat de a se produce efractia. Evalueaza atent si dislocarea localurilor si numarul de deschizaturi, balcoane si diverse intrari.

Achizitioneaza un sistem care are mai putin de un an de monitorizare. In acest domeniu, sistemele de alarma cele mai noi sunt cele mai bune.Semnalele de alarma, care vin transmise prin periferice, consimt transmisia si emisia de semnale de alarma chiar si la distante mari. Aceste semnale se deterioreaza cu timpul. De aceea va trebui sa tii cont si de o intretinere a sistemului. Achizitioneaza, daca este posibil, un sistem care sa nu aiba mai mult de un an de monitorizare.

Alege un model cu relevator antifum incorporat. Daca in timp ce esti plecat, indiferent de motiv, si apare un incendiu, sistemul cu detector de fum incorporat este cel mai potrivit. Acesta va salva poate multe obiecte de valoare, scumpe pentru tine.

Achizitioneaza un sistem de alarma care se conecteaza la toate intrarile. Alegand un astfel de sistem, in caz de efractie, panoul principal va sti imediat ca o usa este deschisa. Daca ai mai multe intrari care nu pot fi colegate la acelesi sistem unic, achizitioneaza un senzor de miscare, adesea prevazut in sistemele antifurt de pe piata, setandu-l la o raza de actiune de circa 10 metri.

Daca instalatia electrica este deficitara, este nevoie adesea de o protectie sigura si eficienta. Avand un receptor wireless in sistemul de securitate, vei avea acces la keyfob, cu care vei putea activa sau dezactiva sistemul chiar si de la distanta. Tot de la distanta se pot controla si camerele supraveghere IP, fiind suficient un smartphone sau tableta colegate la internet. Acest lucru le face perfecte inclusiv pentru supravegherea bebelusilor

Related Posts

About The Author