Finisajele centralei termice – alegeri inspirate

Achizitia unei centrale nu este o operatiune facila, nu numai datorita indeciziilor care privesc stilul sau structura, dar si datorita nenumaratele oferte propuse pe piata, care variaza remarcabil in calitate si pret, care pot varia foarte mult. Unul din factorii ce trebuiesc luati in considerare, pentru o achizitie cu garantie de buna eficienta este tipul de material cu care este imbracata centrala si capacitatea sa naturala de a raspandi caldura. In plus, materialul din care este realizata, poate sa aiba mare impact estetic daca este ales in armonie cu stilul casei si cu restul mobilierului.

Materialul exterior al centralei poate fi foarte divers: din gresie sau ceramica si adaptat la diverse tipuri de mobilier, cu posibilitatea de a opta pentru versiuni decorate cu smalturi si ceramici cioplite sau dispuse in mozaic sau mai sobre si elegante din punct de vedere estetic, cu o suprafata neteda. Ceramica si majolica raspandesc caldura in mod uniform, daca centrala este proiectatain maniera justa pentru dimensiunile incaperii.

Centralele din fonta se presteaza mai putin la realizarea motivelor decorative, dar au avantajul de a avea o putere mai mare de propagare a caldurii si sunt mai rezistente.

Centralele din otel sunt dintre cele mai economice si sunt potrivite incaperilor de mici dimensiuni care necesita o actiune rapida de incalzire. Este usor de curatat si au o structura lejera; trebuie mentionat totusi faptul ca, din pacate, acest tip de invelis, placut din punct de vedere estetic, tinde a se deteriora foarte usor la suduri, datorita actiunii caldurii si, in plus, materialul, slab conductor, nu permite caldurii sa se raspandeasca uniform.

Centralele imbracate in teracota, elemente sugestive pentru ambientele rustice si country, sunt constituite din caramizi refractare care au buna caracteristica de a mentine caldura pentru multe ore, chiar dupa stingerea focului, transmitand-o gradual prin peretii incalziti. Pentru a usura curatenia zilnica, consiliul este acela de a prefera modelele cu suprafete smaltuite.

Centralele cu finisaje in steatit sunt cele mai bune de pe piata, dar si cele mai scumpe: pretul ridicat este dat de proprietatile exceptionale ale materialului, o roca magmatica speciala, cu caracteristici de conductibilitate termica net superioare altor materiale. In plus, rezistenta la actiunea acizilor simplifica mult curatenia.

Toate finisajele de buna calitate, se pot pune in valoare prin intermediul unei centrale termice Berluni, varianta ecelenta atat pentru uz casnic, cat si pentru uz industrial.

Related Posts

About The Author