Cum se pune tigla pe casa?

Unul din cele mai vechi acoperisuri pe casa este acoperisul cu tigla metalica. Tigla de pe casa este foarte utila impotriva vremii nefavorabile de afara si mentine caldura si umiditatea. Tigla este rezistenta la incendii si de aceea multe persoane o prefera in schimbul altor acoperisuri.

Tigla facuta din argila este foarte cunoscuta deoarece poate fi cumparat in mai multe stiluri si colori. Poate fi modelata in diferite modele si este mai usoara decat tigla normal. Tigla din argila este deja folosita in majoritatea caselor din lumea intreaga. Este usor de pus pe casa si foarte ieftina. Sa faci tigla din argila nu este un lucru greu. Trebuie doar sa o prepare apoi o bagi la cuptor si dupa astepti sa se raceasca, apoi este numai buna de pus pe casa.

Un atlfel de model de tigla este aceea din ciment. Sunt foarte multe modele din care poti sa alegi tigla. Un dezavantaj al acestei tigle aste acela ca este foarte grea, si chiar daca va tine caldura este foarte greu de pus pe casa.

Pentru a incepe sa pui tigla pe casa trebuie sa te asiguri ca ai toate materialele. Vei avea nevoie de un ferestreu, benzi de suprainaltare, izolatie, bari de metal si dusumea.

Sunt multe metode a pune tigla pe casa.

Pentru inceput trebuie sa puneti izolatia spre suprafata plana a acoperisului. Sunt foarte multe modele de izolatie pe care le puteti folosi. Cele mai preferate tigle sunt acelea de 30 lb. Acestea sunt cele mai populare pentru locatari nu numai pentru ca protejeaza acoperisul dar nu lasa sa patrunda umezeala.

Apoi puteti sa indoiti canturile pe stresina acoperisului. Trebuie sa va asigurati ca tiglele sa aibe un model corect. Astlfel apa se poate scurge pe streasina fara probleme.

Apoi trebuie sa masurati tigla pentru fiecare portiune. Asigurativa ca lasati cate 1 cm pentru ca toata strasina sa fie acoperita.

Abea apoi puteti sa prindeti scandurile vertical. Faceti asta pana cand acoperiti toata suprafata acoperisului.

De-alungul anilor veti descoperi ca tigla din argila nu este potrivita pentru ierni aspre sau pentru simplu fapt ca designul nu este cel pe care vi-l doriti. Tigla metalica este foarte folosita de multa lume si daca nu va place designul puteti alege un alt model.

Related Posts

About The Author