Etapele necesare pentru radierea unei firme

Radierea firmei este cea mai simpla forma prin care poti inceta activitatea unei firme. Nu este o situatie de dorit pentru niciun antreprenor, insa inchiderea unei firme poate insemna deschiderea uneia noi, fie concentrarea a mai multe resurse catre o alta firma deja existenta, ceea ce poate duce la prosperitate si succes in alt domeniu de activitate.

Cu toate acestea radierea unei firme nu este foarte usor de realizat si de cele mai multe ori presuspune destul de multe obostacole, dar cel mai mult presupune o multitudine de documente, intre care se numara aprobari si confirmari pentru radierea firmei.

Cea mai simpla metoda prin care sa inchizi o firma este sa lasi un specialist sa faca asta in locul tau. In felul acesta ai garantia ca un om c experienta se ocupa si te reprezinta in tot ceea ce inseamna relatia cu autoritatile precum si completarea si depunerea actelor necesare pentru inchiderea firmei. In felul acesta nu va mai trebui sa iti bati capul cu tot felul de acte si drumuri.

De cele mai multe ori, inchiderea unei firme presupune atat demersuri din punct de vedere legislativ, pentru ca firma sa fie radiata din Registrul Comertului, cat si demersuri fiscale, astfel incat sa poata fi recuperati, in cazul in care exista, bani din platirea taxelor si impozitelor, in perioada de lichidare a firmei.

Specialistii in radieri firme iti vor explica pas cu pas de ce este nevoie de o hotarare oficiala a Adunarii Generale a Asociatilor in care sa se decida incetarea activitatii firmei, notificarea de lichidare depusa la Registrul Comertului, ce presupune radierea firmei de la Registrul Comertului, cum se procedeaza pentru rambursarea impozitelor pe profit, daca este cazul, cum este intocmita propunerea pentru balanta de lichidare.

Toate acestea sunt atat servicii de ordin legislativ dar si de ordin financiar-contabil. Sunt lucruri de care ai nevoie la radierea unei firme. De aceea este destul de utl ca o firma specializata in radieri firme sa fie capabila sa iti puna la dispozitie la randul ei aceste servicii, astfel incat sa nu mai ai foarte mult de umblat, cercetat, documentat s.a.m.d.

Related Posts

About The Author