Cum știi când ești gata să deții o casă?

Dreptul de proprietate asupra unei case înseamnă să nu mai plăteşti chirie lunară pentru acoperișul de deasupra capului. Poți să faci ce vrei cu casa ta. Poţi sa o inchiriezi daca ai cumparat-o ca şi investitie si iţi va asigura teoretic un randament mai bun decat cel al unui depozit bancar sau altor forme de investitie. Când pleci, poţi să o vinzi pentru a recupera prețul de achiziție și – cu puțin noroc – poţi să castigi un profit.

Dar nu te amăgi. Dreptul de proprietate al unei case vine cu o mulțime de dezavantaje, responsabilități și dureri de cap de-a dreptul.

Deci, înainte de a merge mai departe, ia în considerare dacă stilul tău de viață și finanţele fac din cumpararea unei vile o mișcare inteligentă.

SFAT: Costurile ridicate inseamna ca ar trebui să fiti pregătiți să mai asteptaţi.

Cu excepția unei piațe imobiliare care este în urcare, de obicei, nu are sens să cumperi o casă pe care o vei deţine mai puțin de trei sau patru ani. Expunere de motive: costurile ridicate de cumpărare și de vânzare a proprietaţii înseamnă că ai putea pierde bani in afacere. Dacă o sa vinzi la un preţ mai bun, trebuie sa iei in considerare, ca vei plati impozit pe venit destul de important, dacă utilizezi casa mai puțin de trei ani.

Atunci când prețurile caselor sunt în scădere, idea de a cumpara o casa nu-i prea buna. Deci, intreaba-te daca poti suporta ratele pentru o perioada lunga de timp indiferent de evolutia pietei imoiliare. Aveti nevoie sa va mutati pentru ca schimbati jobul? Cat intentionati sa stati la urmatorul angajator? Poate este mai profitabil sa stai cu chirie, daca nu esti  o persoana tocmai stabila.

SFAT: Poate avea mai mult sens sa inchiriati. Pe partea financiara, o întrebare cheie este dacă costă mai mult, în medie, să închiriezi sau să cumperi o locuinta in rate. Regula de bun simt este ca, dacă veți plăti 25% mai puțin pe chirie decat ati plati rata unui credit ipotecar (la care se adauga taxele de proprietate, asigurari) – atunci e mai inteligent să stati in chirie.

Numai în cazul în care toate aceste răspunsuri va imping spre achizitia unei case ar trebui să treceți la pasul următor – obținerea finantarii

Related Posts

About The Author