Cum sa pastrati functionale ferestrele

Ferestrele de tip termopan sunt cele care au nevoie de cele mai putine masuri de intretinere si care va ofera toti parametrii confortului casei. Pentru a beneficia intotdeauna de aceste conditii trebuie sa va asigurati de buna functionare a ferestrelor, iar cea mai recomandata metoda pentru aceasta este sa incheiati un contract cu o firma de reparatii termopane care se va ocupa de revizii anuale sau la doi ani, in functie de necesitati.

Curatarea regulata si verificarea componentelor precum garnituri si balamale, dar si gresarea partilor metalice, sunt masuri pentru a intretine ferestrele casei si pentru a mentine un ambient confortabil.

Serviciile oferite de firma de reparatii constau in: reparatii pentru tamplarii de tip termopan cu rama din aluminiu sau PVC, revizia de un an sau doi pentru a preveni defectiuni mai grave care pot conduce chiar la inlocuirea tamplariei, inlocuirea garniturilor care nu etanseaza corespunzator, modificarea tipului de deschidere de la simplu la oscilo-batant, inlocuirea manerelor si balamalelor defecte, inlocuirea geamurilor sparte sau a geamurilor deteriorate. Desi ferestrele termopan au o durata de viata de circa 50 de ani si rezista bine la apa si vant, partile lor metalice sunt mai sensibile la acesti factori si de aceea trebuie verificate sau inlocuite periodic.

O buna functionare a ferestrelor si usilor cu geam termopan inseamna economisirea energiei, astfel incat locuinta sa ramana bine incalzita cu costuri mai mici. Pe langa confortul optim din locuinta, aceste economii sunt importante si pentru mediul inconjurator.

Contributia pentru ecologie a oricaror reparatii termopane este considerabila pentru ca in primul rand se elimina risipa, iar apoi deteriorarea ireversibila a unei tamplarii care nu a fost intretinuta corespunzator duce la necesitatea inlocuirii ei, impactul pentru mediu fiind unul important pentru ca pvc-ul se degradeaza in mod natural in 10000 de ani, iar arderea lui este foarte poluanta.

Related Posts

About The Author