Corectiile comune pentru problemele cuptorului cu microunde

Exista o serie de probleme comune ale cuptoarelor cu microunde care pot fi fixate de catre persoanele ce poseda un minimum de “know how” tehnic. Urmatoarele probleme pot fi remediate adesea fara a lua cuptorul cu microunde intr-un centru de reparatii. Pentru a privi in interiorul unui astfel de echipament casnic este necesar sa ii indepartati carcasa. In general, carcasa este prinsa cu ajutorul suruburilor, insa dupa ce ele sunt eliminate, invelisul aluneca usor de pe cuptor, dezgolindu-l.

Problema 1: Cuptorul cu microunde nu porneste.

Reparatia unui cuptor cu microunde intr-un serviceIn cazul in care cuptorul cu microunde nu mai porneste, exista o serie de probleme care ar putea sa fie responsabile pentru lipsa sa de reactie. Cablul de alimentare ar putea fi deteriorat sau ars. Odata ce sursa si cablul de alimentare au fost examinate si eliminate din discutie, persoana care il analizeaza poate inspecta interiorul cuptorului. Dupa ce se indeparteaza mantaua acestuia, cele trei probleme interne mai frecvente sunt, dupa cum urmeaza: siguranta, comutatorul usii sau motorul ventilatorului. Persoana care se ocupa de inspectie va avea nevoie de un contor de volti – ohmi pentru a inspecta sursele. Atentie, acesta trebuie setat la Rx1.

Siguranta poate si scoasa, iar citirea pe VOM trebuie sa fie zero. Pentru a verifica comutatorul usii, cablurile trebuie sa fie inlaturate, iar aparatul trebuie sa fie folosit pentru a testa terminalele. Citirea trebuie sa arate zero cand usa este inchisa si infinit cand ea este deschisa. Acelasi procedeu poate fi folosit si pentru testarea motorului ventilatorului.

Problema 2: Dilemele produse de sigurante.

Din acest punct de vedere, hiba ar putea fi la condensator sau la dioda. Dupa descarcarea condensatorului, cablurile pot fi deconectate si condensatorul poate fi testat cu VOM, la o rezistenta RX100. Citirile ar trebui sa porneasca de la un numar mic de ohmi, ajungand la infinit. Pentru a examina dioda, ambele condensatoare ar trebui sa fie deconectate. Firele ar trebui sa probate cu setarea de RX100. Un rezultat tinde la infinit, altul arata un numar mic de ohmi.

Problema 3: Cuptorul activeaza, dar nu gateste.

Cand un cuptor activeaza, insa nu fierbe, probabil vorbim despre o deconectare in mecanismul intern al cuptorului. Responsabila este supraincalzirea unor dispozitive in forma de disc, care sunt conectate printr-un fir. Pentru a le verifica pe amandoua este necesar sa indepartati conductorii si sa setati VOM la Rx1. Citirea trebuie sa fie zero. In cazul in care va arata orice altceva numai zero nu, atunci problema este intr-adevar la aceste discuri. Alte aspecte, cum ar fi condensatorul, dioda, magnetronul sau transformatorul ar trebui sa fie deservite de un profesionist.

Problema 4: Cuptorul gateste lent.

In cazul in care cuptorul cu microunde gateste mancarea, insa o face prea lent sau nu incalzeste omogen interiorul, poate exista o problema referitoare la tensiunea de iesire. Ea este responsabila pentru furnizarea puterii. In cazul in care tensiunea este mai mica de 115 volti, problema poate fi cauzata de serviciul electric sau de intrerupator. O alta hiba poate aparea la nivelul motorului rotativ, insa pentru a analiza aceasta componenta este necesar sa intoarceti cuptorul cu susul in jos, testandu-l cu VOM la Rx1. Daca arata infinit, atunci motorul trebuie sa fie inlocuit.

Problema 5: Apar scantei in interiorul cuptorului.

Scanteile provocate in interiorul cuptorului pot fi infricosatoare, iar adesea pot conduce la incendii. Ele sunt un rezulat al stropilor sau al petelor de grasime acumulate la interior. Prin curatarea cuptorului cu o carpa umeda, pericolul poate fi eliminat. Daca apa nu vi se pare de ajuns, puteti altfel sa mizati pe o lingura de suc de lamaie sau otet. Adaugati lichidul intr-un bol si lasati-l sa curete in profunzime cu ajutorul aburilor.

Sursa informatii: Ebay.com

Related Posts

About The Author