Tu esti informat asupra procesului de optimizare SEO?

Search Engine Optimization este un ansamblu de procese complexe, prin care un website devine mai vizibil in motoarele de cautare. Este o parte importanta a marketingului online si reprezinta totalitatea tehnicilor utilizate prin care un site este propulsat catre primele pagini ale motoarelor de cautare.

De ce este important SEO?

Pentru ca este o cheie cruciala pentru succesul unui web site sau a unui blog. Pentru ca nu este suficient sa detii un site cu informatii/servicii/produse foarte bune, trebuie sa faci il faci cunoscut. Aici intervine SEO! Un site cunoscut, cu vizibilitate este unul profitabil este un site de succes si aduce trafic.

Algoritmii complecsi ai motoarelor de cautare fac necesara imbinarea si implementarea mai multor tehnici de promovare seo pentru a urca un site pe pozitiile fruntase. Astfel ca tehnicile SEO trebuie combinate cu promovarea pe retelele sociale si promovare ad words pentru a obtine trafic organic targhetat.

Ce presune acest tip de promovare?

Analiza contintului site-ului trebuie sa fie facuta cu mare atentie, in primul rand optimizarea unui site incepe cu un continut de calitate. Informatiile trebuie sa fie relevante pentru cititor si cuvintele cheie bine plasate, continutul trebuie sa fie original, updatarea trebuie facuta frecvent.

Imaginile prezente trebuie sa fie denumite in functie de cuvintele cheie alese si sa detina dimensiunile recomandate si sa fie usor de recunoscut conform algortimilor motoarelor de cautare.

Paginile trebuie sa fie prietenoase si sa capteze atentia utilizatorilor pentru mai mult timp, si sa ii faca pe cititori sa revina. Vechimea domeniului si relevante sunt la fel de importante in procesul de optimizare. Link-urile externe obtinute in mod natural sunt extrem de importante pentru motoarele de cautare. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat site-ul este mai apreciat.

Functionarea rapida a site-ului este la fel de importanta ca si continutul. Utilizatorii vor ramane mai mult timp sa cerceteze informatiile pe website-urile a caror pagini sunt afisate rapid. Studiile au aratat ca site-urile a caror pagini sunt afisate greu sunt rapid parasite de cititori, chiar daca informatia este relevanta si de buna calitate.

Odata ce strategia a fost implementata, urmeaza generarea de rapoarte si statistici. In urma datelor obtinute se realizaza permanenta modificari care ajuta la imbunatatirea functionarii site-ului si afisarilor in motoarele de cautare. Rapoartele lunare si anuale au ca scop imbunatatirea constanta a rezultatelor, indreptarea erorilor si crestera pozitiei in motoarele de cautare. Utilizarea seo are ca efect crestera traficului in mod natural si crestera vizibilitatii.

Related Posts

About The Author