Nigel Kennedy – omul care seduce vioara

De la prichindei, ţinuţi în braţe de către părinţi, până la pensionari – sala Filarmonicii a fost plină până la refuz, aşa cum nu am mai văzut-o niciodată. Cu oameni veniţi să asculte muzică de calitate, oameni care au ţinut neapărat să-l vadă pe cel mai mare violonist al lumii şi oameni care s-au bucurat de fiecare acord de vioară. Şi un lucru e cert: The Nigel Kennedy Quintet va rămâne pentru mult timp în memoria timişorenilor.

Când Nigel Kennedy a intrat pe scenă, îmbrăcat într-un tricou roşu cu Aston Villa, în pantaloni negri cu ţinte şi lanţuri, şi cu o frizură demnă de un star rock – cu greu am crezut că un aşa om poate cânta la vioară, deşi îl văzusem cum o “seduce” în câteva filmuleţe de pe Youtube. Dar Nigel a dat startul concertului cu un solo de vioară şi încă din primele secunde mi-am dat seama cât mult am greşit judecându-l după înfăţisare. Nu am văzut şi nici nu cred că voi mai vedea vreodată pe cineva care să cânte la vioară cu atâta pasiune precum Nigel Kennedy!

Apoi şi-a invitat colegii pe scenă: Adam Kowalewski la chitară bas, Piotr Wylezol la pian,  Krzysztof Dziedzic la tobe şi Tomasz Grzegorski la saxofon. Ce a urmat a fost excepţional: aproape două ore de jazz, de muzică clasică şi rock. Un concert memorabil, un spectacol captivant şi un public pe măsură – atât ei, artiştii, cât şi noi, cei veniţi să ne hrănim sufletele cu muzica lor, ne-am simţit extraordinar joi seară. În interviul Nebuloasei, Nigel confirmă acest lucru: publicul ţimişorean l-a primit cu foarte multă căldură. Iar ei au dat tot ce au avut mai bun, în semn de răsplată.

Related Posts

About The Author