Nu, eu nu regret nimic

Cu cât mă privești mai atent, cu atât ești mai distrat. Eu nu vreau ca oamenii să se uite la mine. Eu vreau să mă asculte!

Asta e replica ce mi-a rămas puternic întipărită în minte de miercuri seara, când am fost să văd piesa de teatru Nu, eu nu regret nimic la Studio 5.

Nu, eu nu regret nimic e un concept al actriței Sabina Bijan din Timișoara, iar scenografia e gândită de sora ei, Alina Giurgiu. Pe Sabina am mai văzut-o interpretând în primăvara acestui an, tot la Studio 5,  în rolul lui Ruth Șahoș din piesa Iaacovi și Leindental – rol pentru care a fost nominalizată în 2010 la Premiul Pro Cultura.

În Nu, eu nu regret nimic Sabina interpretează o actriță care primește de la impresarul ei vestea că va avea rolul lui Edith Piaf  – un personaj la care ea tânjește (Edith fiind idolul ei) și care îi poate asigura biletul spre o carieră strălucitoare și ieșirea din anonimat. Actrița începe o luptă acerbă cu ea însăși, exersând minuțios și cu multă severitate, pentru a putea intra cât mai bine în pielea personajului.

Nu, eu nu regret nimic e o piesă extraordinară fiindcă, în paralel, împletește muzica cu biografia lui Edith Piaf. Iar cum despre Edith Piaf – vocea iubirii și a durerii – nu se poate vorbi, ci se poate cânta, Sabina Bijan ne-a cântat câteva dintre cele mai celebre melodii ale ei. Am plecat foarte impresionată de la Studio 5, deoarece, până miercuri seara, am fost de părere că vocea lui Edith e unică în lume și foarte greu de egalat. Vă zic sincer că la Nu, eu nu regret nimic, Sabina a jucat și a cântat atât de bine, încât am avut senzația că pentru câteva minute la rând, am avut-o tocmai pe Edith Piaf în fața mea!

Dar, gata tac, nu vă mai zic nimic, fiindcă nu am scris la începutul postului spoiler alert și aș vrea să mergeți voi și să vă lăsați surprinși de piesă. Nu, eu nu regret nimic se joacă și astăzi, de la ora 19:00, tot la Studio 5. Vă recomand cu drag să mergeți! Asta dacă nu cumva s-au vândut deja toate biletele…

Related Posts

About The Author