Probleme intalnite frecvent la laptopuri

Dupa cum bine stim, laptopul este de departe mai sensibil decat clasicele calculatoare cu monitor si unitate centrala, iar probleme pot aparea de multe ori din senin, fie din cauza folosirii sale permanente, fie odata cu trecerea timpului.

Stricarea si inlocuirea mufelor, tastaturii sau balamalelor poate fi de multe ori inevitabila, insa hai sa aruncam un ochi sa vedem de ce se produc acestea.

Mufele laptopurilor sunt de obicei elemente foarte sensibile, atasate placilor de baza, care se pot desprinde cu usurinta.

Fie ca vorbim de mufe USB, audio sau video, acestea au o deosebita importanta la laptopul nostru, iar procedeul prin care scoatem un mecanism din mufa trebuie sa fie cel corect, scotand usor si drept, altfel risca sa se dezlipeasca, sau sa se cedeze.

Deseori acest lucru nu se face asa cum trebuie si ajungem ori la repararea mufelor ori la inlocuirea lor. Astfel, fie ca ne pricepem, fie ca nu vom da ceva bani. Atunci cand vine vorba de mufele de laptop, trebuie desfacut acesta cu surubelnite speciale si trebuie operat cu precizie pe placa de baza pentru ca acestea sa fie montate si sa functioneze la parametrii normali.

In ceea ce priveste tastatura, acolo lucrurile stau usor dramatic. Fie ca vrem, fie ca nu trebuie sa admitem ca atunci cand suntem grabiti sau nervosi, tindem sa apasam mai puternic cu degetele pe taste, iar de multe ori nu ne dam seama ca daca facem asta in mod repetat, riscam sa stricam circuitele tastelor, care sunt foarte sensibile.

Ajungem astfel la desprinderea sau lasarea lor, iar fata de o tastatura clasica, o tasta rupta de la laptop necesita inlocuirea intregii tastaturi! Desigur sunt si alte cauze, precum raspunderea inadecvata la comenzi, scaparea unor bauturi fierbinti care sa afecteze circuitele si sa duca la inlocuirea tastaturii.
Inlocuirea tastaturii de laptop nu este una usoara, necesita desfacerea dispozitivului cu precizie, si inlocuirea ei adecvat, iar recomandarea este sa se mearga la service pentru aceasta operatiune, pentru ca daca panglica de la mecanismul tastaturii nu a fost pusa bine, tastatura risca sa fie nefolosibila.
Am ajuns si la ultima problema, aceea de slabire sau stricare a balamalelor si inlocuirea lor. Odata cu trecerea timpului, balamalele laptopului pot sa se slabeasca datorita utilizarii excesive, iar in cazul unei trantiri a acestuia pot chiar sa se rupa.

Consecintele acestui fapt duc la lasarea balamalelor, craparea sau ruperea acestora, ce pot avea drept consecinta stricarea ecranului sau functionarea sa necorespunzatoare. Astfel, este necesara inlocuirea balamalelor intr-un timp propice, iar costul acestei operatiuni este la un service intre 100 si 200 lei pentru orice model de laptop aveti.

Related Posts

About The Author