PSD incotro?

Spuneam saptamana trecuta ca a venit momentul sa avem curaj sa vorbim deschis despre viitor. Despre viitorul PSD, desigur. Primesc zilnic telefoane de la oameni din partid care imi spun: “asa nu se mai poate, trebuie sa facem ceva!”.  Sunt persoane din toate zonele: consilieri, deputati, senatori, sefi de organizatii, oameni de la administrativ, tineri, “lipitori de afise”, simpli membri, fosti angajati ai partidului si lista ar putea continua.

Ce au in comun toti acestia? Munca pe care au depus-o pentru acest partid in ultimii 10 ani, noptile pierdute in campanii, miile de kilometri pe care i-au batut cu piciorul, credinta intr-un proiect si intr-o echipa.

Vestea proasta este ca acesti oameni sunt nemultumiti de mai mult timp, de ceea ce se intampla in PSD. Vestea buna este ca ei sunt tot mai multi. Dar nimeni nu are curaj sa faca pasul urmator. Si cand spun pasul urmator, nu ma refer la blamarea actualei conduceri sau la convocarea unui Congres. Practic, asta ar fi cel mai usor. Eu ma refer la o discutie deschisa cu membrii acestui partid, cu votantii lui, despre calea pe care PSD trebuie sa mearga mai departe. Inainte insa, e nevoie sa avem curajul sa spunem deschis, ca avem o mare problema si sa nu ne mai amagim cu sondaje nerealiste si cu “castiguri” de conjunctura. Din motive de moratoriu, de teama sau pur si simplu pentru ca nimeni nu ii baga in seama, oamenii de la baza partidului nu reusesc sa se faca auziti!

Va propun sa pornim o dezbatere despre ceea ce se intampla in PSD, despre ceea ce trebuie sa faca PSD si sa incercam sa gasim o cale sa redevenim ceea ce am fost, acum, nu peste doua-trei legislaturi cum ne ureaza Traian Basescu!

P.S. Spuneam in primele mele posturi ca vreau sa propun o noua abordare. Cred ca trebuie sa facem aceasta dezbatere, din punct de vedere al programelor si al ideilor si nu al oamenilor. Eu cred ca asta este marea problema care mentine PSD in aceasta stare. De mai mult de doi ani ne certam intre noi, tragem linii si punem etichete, pe cine poate sau nu poate sa mai conduca acest partid. Cine e bun si cine e prost. Daca reusim sa depasim aceasta problema cred ca primul pas deja l-am facut! Ce spuneti? Acceptati provocarea mea?

Related Posts

About The Author