Care sunt cele mai folosite drujbe din Romania?

Suntem o populatie cu oameni pretentiosi si cu siguranta stim fiecare asta.

Un barbat, la nivelul unei gospodarii nu are voie sa nu aibe drept ustensila de baza o drujba, care ajuta la operatiunile pe diverse suprafete din lemn dar si taierea pomilor fructiferi, pe care orice gospodarie care se respecta ii are.

Insa, dilema o reprezinta orientarea catre o anume firma, diferentele atat de pret cat si performante fiind foarte mici, Huskvarna, Stihl, Hecht, Castor fiind cateva din brandurile cele mai cunoscute la nivel mondial.

Aceste firme fabrica cele mai puternice drujbe, axandu-se pe calitate, insa un meserias iscusit cu siguranta este atent la anumite proprietati cum ar fi, dimensiunea drujbei sau a lamei, consumul, cat de usor poate fi manevrata si cat valoreaza costurile de intretinere ale acesteia.

Fie ca ai de facut operatiuni pe un teren care il ai in proprietate si se afla in zona deluroasa sau de campie, fie in propria gospodarie cu siguranta te vei orienta spre o drujba care respecta aceste criterii, iar mai jos iti voi oferi cateva alternative bune, acestea fiind de altfel si cele mai folosite la noi in tara o spun meseriasii de pretutindeni dar si site-urile de referinta.

Heiner GCS 45M, 2.4 CP, 45,5 cm, acest model este unul recomandat pentru taierea lemnelor ce se baga in foc dar si pentru a a da un aspect ideal copacilor prin truchiere sau ajustare.

Drujba este prevazuta cu frana de lant pentru a nu face posibil reculul, iar durata de rezistenta a motorului este una mare. Pretul ei este de doar 389,24 lei, redus cu 11% fata de valoarea initiala

Huskvarna 236, 35 cm, are o tehnologie ce permite consumul de combustil si emisii redus. Acesta este ideal pentru treburile casnice, iar usurinta cu care se foloseste si rezistenta indelungata a pieselor face diferenta.

Fieldman FZP 4516-B, are in dotare o lama cu o calitate inalta care se lubrifiaza automat in mod surprinzator. Capacitatea de pornire rapida a motorului care rezista si la temperaturi sub 0 grade este incredibila, pretul de 389.84 lei, fiind unul mic in comparatie cu performantele.

Bosch AKE 35, tehnologia Bosch este unica in lume, oferind celui ce lucreaza posibilitatea sa schimbe si sa tensioneze lantul fara cheie.

Manerul este unul ergonomic, ce nu creeaza disconfort la folosire, iar pretul de 439,30 lei pare sa fie o alternativa buna pentru drujbarii de pretutindeni.

Hecht 945, este o drujba care dispune de 2 rezervoare benzina si ulei, ce are o lama cu lungime de 39 cm capabila sa opereze pe orice tip de copaci indiferent de zona operata.

Pretul de 765 lei nu pare sa fie un inconvenient pentru drujbarii profesionisti, iar durata mare de viata a pieselor si intretinerea usoara a acestora pare sa faca diferenta si sa raporteze pretul la calitate.

Related Posts

About The Author