Cum trebuie intretinuta o masina de tuns pentru a da randamentul scontat

O masina de tuns se gaseste cel mai mult in saloanele de infrumusetare si de cele mai multe ori este folosita ore in sir, fara oprire, mai ales in frizerii de cartier sau centre sofisticate de hair-styling.

Acestea actioneaza pe diferite tipuri de par, pe diferite scalpuri, efectuand operatiuni asupra parului in diverse feluri, iar in acest caz uzarea s-ar putea produce intr-un timp record fara ca noi sa ne dam seama.

Desi un aparat de tuns profesional este scump si se gasesc doar in saloane, acestea nu au garantia ca vor oferi o durata de viata mare daca nu vom sti cum sa le intretinem.

Acest lucru este valabil si pentru masinile de tuns care au uz casnic, cei mai multi dintre barbati optand pentru astfel de masini capabile pentru ajustarea perciunilor si nuantarea formelor si structurii parului.

Dar sunt elemente care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba de masini tuns, iar aspecte precum ungerea, curatarea si racirea lamelor trebuie luate in considerare cu desavarsire.

Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa vedem cum ne-ar putea afecta o masina tuns care nu este trecuta prin astfel de procese.

De cele mai multe ori atunci cand vine vorba de saloane ungerea cu lichid pentru ca masina sa alunece pe scalpul nostru nu se produce, iar frizerii apeleaza doar la indepartarea parului de pe aceasta lasat de la clientul anterior.

Acest lucru ar putea cauza iritatii scalpului si o senzatie de disconfort atunci cand este indepartat parul. Dar lucrurile nu se opresc deloc aici, ci ne putem trezi si cu o temperatura ridicata in par care se reflecta din supraincalzirea lamelelor indiferent de dimensiune.

La ce ustensile ar trebui sa apelam astfel incat sa oferim confortul si respectul cuvenit atat clientilor cat si noua insine?

Cele mai profesioniste accesorii de curatat masinile de tuns sunt uleiurile lubrifiante si sprayurile de intretinere, care au rolul atat de protectie cat si de ungere a lamelor pentru a oferi performante inalte si un confort ridicat.

Un astfel de spray 4 in 1 se gaseste cu usurinta in comert, iar firma Babyliss are grija la doar 30 lei de aparatul care se ocupa cu infrumuseterea aspectului tau.

Acest spray are atat rol de ungere cat si de curatare sau protectie a diferitelor zone de pe raza de actiune a masinii de tuns pentru a ne feri de probleme si a efectua o tunsoare ca la carte.

Astfel de accesoriu este indispensabil unei masini de tuns si trebuie sa il folosim ori de cate ori ne propunem sa efectuam o tunsoare, atentia la detalii facand de departe diferenta!

Related Posts

About The Author