Lollipop

Lollipop este nepoțica noastră care împlinește în august trei anișori. (Ar fi trebuit să număr pe degete câte luni are peste doi ani, dar mă grăbesc, așa că faceți voi matematica. Este o fetiță extrem de inteligentă, foarte frumoasă, vorbește cursiv, știe exact ce vrea și mai ales când: acum!  A crescut iute, ne-a luat pe nepregătite, lăsându-ne oarecum în urmă. Parcă ieri mi-a fost cel mai drag și frumos partener la ceremonia de botez, când scopul meu era s-o întrețin pe parcursul celor două ore mari și late în așa fel încât să țipe cât mai puțin. M-a înțeles ca nimeni alta și-mi asculta cuminte fiecare șoaptă pe care i-o susuram la ureche.

Ne-am văzut rar de când s-a născut, mult prea rar pentru gusturile mele, dar asta-i viața, ajutată de drumurile din România. Ea și Miracolina mea păreau că se înțeleg foarte bine, că-și duc dorul, chiar. În ultimele două luni s-a dat soarta peste cap și am ajuns la București cât în ultimii trei ani. De trei ori! Ultima vizită va face obiectul materialului de mai jos.

Scena: dormitorul prințeselor. Personaje: Miracolina și Lollipop, cea din urmă extrem de obosită și agasată de ora târzie din noapte. Se pregătesc de culcare. Lollipop preia cuvântul:

Viau să doim cu tăticul meu!

Păi și eu unde dorm, atunci, în curte? o întreabă Miracolina, convinsă că pitica se va întoarce la sentimente de dor și drag.

Da! sosește răspunsul prompt și hotărât. Evident, în varianta crudă și greu de digerat.

Atunci vom pleca mâine acasă, plusează Macho, lovit în dragostea tăticească.

Bine!… Să mai veniți pe la noi!… Da` nu așa de des! articulează răspicat, gândind fiecare cuvințel, nepoțica noastră, epuizată de vizite și musafiri și purtări protocolare! Până când o viață amară, aș adăuga eu, cu un zâmbet larg și-un dor ce crește fără efort.

Morala? Vă las pe voi.

În dimineața imediat următoare, am stat noi două la o poveste ca-ntre fete. La un moment dat, m-a întrebat serioasă:

De ce ai un ceas mic? N-am răspuns suficient de prompt, așa că a continuat: L-ai cumpărat de la un magazin mic?…

Related Posts

About The Author