Ne jucăm!

Trec la ”reguli”, că vorba multă-i sărăcia gândului!

1. Jucăuș poate fi oricine, blogger sau cititor, oricine simte că un cuvânt îi stârnește o idee pe care s-o îmbrace într-un gând concentrat, de esență tare. Nu renunț la textul scurt, cu posibile valențe aforistice, pentru că vreau să pot să citesc tot, or, timpul nu mi-e întotdeauna prieten bun. De asemenea, visul meu măreț include publicarea, la serbarea de un anișor a jocului, a unei broșuri cu toate paragrafele născute din cuvânt. Evident, doar ale acelora care vor dori acest lucru. Încă nu știu exact cum voi face, dar până ajung acolo, mă voi lumina și în această privință. Până una alta, săptămânal, voi culege toate textele într-o pagină separată, cu trimiteri către fiecare autor. Din nou, dacă cineva nu dorește ca textul său să fie copiat, îmi poate comunica acest lucru.

2. Textele voastre, scrise pe blog, vă voi ruga să le înscrieți în tabelul anexat articolului ce desemnează cuvântul jucăuș. Linkul spre pagina mea este opțional. Cei care nu aveți bloguri, dar vreți să vă jucați, îmi lăsați un comentariu.

3. Am observat, în timpul ediției pilot, că unii bloggeri simt că un paragraf e prea puțin, vor să dezvolte ideea. Ceea ce mă bucură. În cazul lor, îi rog să sublinieze în bold/italice sau într-o altă variantă care le convine, esența care să intre la cules.  Nu vreau să îngrădesc scrisul nimănui, dar, pentru ca jocul să fie așa cum l-am gândit, trebuie să găsim o variantă care să respecte prima cerință.

4. Tot din motive care țin de timp și disponibilitate, textele pot fi înscrise într-o perioadă mai lungă, de joi până miercuri, când se va alege alt cuvânt.

5. Alegerea cuvântului va fi dictată de șansa lui de-a fi ales.  Fie din dicționar, fie dintr-o carte, gândindu-ne la un număr care să indice pagina și un altul care să indice cuvântul. Nu ne jucăm cu prepoziții, conjuncții, interjecții.

6. Poate alege cuvântul oricine vrea s-o facă. Pentru ediția următoare s-a anunțat Bogdan, îl aștept!

7. Lunar, vreau să premiez autorul celui mai expresiv text. M-am gândit la o felicitare care să aibă inscripționate cuvintele câștigătoare. O pot trimite virtual sau la o adresă, dacă premiatul e dispus să mi-o dea, în privat, bineînțeles. Pentru desemnarea câștigătorului, voi avea nevoie de ajutorul vostru. Sunteți de acord să acționați ca jurați, motivându-vă, în câteva cuvinte, alegerea? Jurizarea ar trebui să aibă loc la finalul fiecărei săptămâni. Sper că da, altfel, îmi rămâne mie sarcina asta, pentru că prea îmi place ideea de-a recompensa, chiar și simbolic, munca voastră.

8. Joaca este opțională. Nu vrea să îngrădească nimic, doar să descrețească zâmbete și emoții.

Related Posts

About The Author