Personaje la Marea Neagră

Cele patru zile petrecute la marea noastră mi-au priit. Doamne, dar ce mi-au mai priit. Și-aș mai vrea, dar numai în extra-sezon. Personajele principale din aventura noastră sărată de mai s-au simțit, în linii mari și groase, cam așa:

Pufo – pentru prima dată pe litoral. După ce-am aflat că ne-a dus dorul, lăsat în grădina gazdelor, l-am luat cu noi pe plajă, cu toate riscurile. Nu aveau voie decât câinii vagabonzi, cei cu stăpâni încălcau regulile nescrise. E plină stațiunea de câinii nimănui, l-au atacat pe blănosul nostru într-o mică haită, de vreo cinci – spulberată de-un adidas hotărât de-al lui Macho. De eram singură… A alergat cu urechile în vânt, ne-a scăpat din lesă și-a zbughit-o singur către nu știu unde. Miracolina alerga timidă, țipând degeaba, după el. Mi-am ridicat rochia și-am luat-o și eu la goană, dar m-a depășit iute un tânăr c-un tricou roșu care ni l-a adus ca pe-un trofeu. I-am mulțumit frumos, fiindu-i profund recunoscătoare. Mai târziu, când am văzut cutiile de bere lăsate în urmă de gașca lui, am simțit nevoia să mă revanșez și să le adun, fără să-i judec.

Bebeștinul – tot pentru prima dată la mare. A fost lumea lui. A dormit bine, a mâncat zdravăn, a râs și-a plâns, s-a jucat în nisip, a stârnit admirația tipului cu burtă și zgardă de aur la gât, care mi-a cerut voie să-i facă o poză. Apoi l-a legănat pe genunchi și l-a învățat să se uite după femei. M-am bucurat să știu că puiul meu învață doar ce vrea. Pe data de 5 mai, la ora 13.35, s-a agățat cu mânuțele de cărucior, pe plajă, și s-a ridicat în picioare. Știam amândoi, și eu și Macho, că asta urma să se întâmple, dar n-am fost în stare, niciunul, să înșfăcăm aparatul foto.

Related Posts

About The Author