Sa spal vasele de mana sau sa-mi iau masina de spalat vase?

Ce urmeaza sa va spun e raspunsul primit de la topincorporabile.ro despre masinile de spalat vase. Nu ma plang de vase pentru ca nu gatesc, dar simteam ca pot sa imi usurez si mai mult viata cumparand o masina de spalat vase incorporabila. Am ceva spatiu liber si nu ma deranja sa iau una.

Dar ma intrebam daca merita sau nu sa speli vasele la masina? Teoretic vorbind, masina face ce nu vrei tu sa faci, dar ma gandesc si la costuri, la consum, la faptul ca nu apuc sa mananc des acasa si nu am multe vase, dar nici timp sau rabdare sa le spal.

Nu as fi primul care intreaba asta, de fapt e una dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun oamenii care vor sa cumpere o masina de spalat vase. Raspunsul, evident, nu poate fi generalist, deoarece depinde de multi factori: cat de multe vase se murdaresc, cat de des ai vrea sa le speli, ce masina de spalat vase vrei sa cumperi, etc.

Una dintre principalele griji este consumul. Se tot spune ca masina de spalat, comparativ cu spalarea manuala, utilizeaza mai multa apa, implicit mai mult detergent, dar si energie electrica. Exista cel putin o situatie in care chiar merita sa ai masina de spalat vase: atunci cand stii ca ai multe vase si poti umple o masina in fiecare zi sau o data la doua zile. Atunci e clar ca economisesti timp, energie si poate chiar si apa si detergent.

Conform unor studii, un ciclu complet de spalare a vaselor intr-o masina de spalat te costa tot atata energie electrica si apa cat ar consuma daca ai tine robinetul deschis pe apa calda timp de cateva minute. Mai precis, o masina de spalat vase foloseste in medie 10 – 12 litri de apa pe ciclu de spalare.

Daca gasesti setarile potrivite si alegi un program bun de spalare la masina, se spune ca poti folosi in jur de o treime din apa pe care ai consuma-o spaland acelasi numar de vase la chiuveta.  Deci, dupa cum puteti vedea, totul depinde si de masina de spalat vase aleasa, de setari, de cate vase ai de spalat.

Related Posts

About The Author