Continuarea seriei – naturalia fermecată

– Microbii și inflamațiile îmi știu de frică! Protejez și catifelez, dar nu mă dau în lături de la lupta împotriva agenților grași, împotriva mușcăturilor de insecte și arsurilor. Sunt bună de pus pe rană! surâde bătrâna Aloe, a cărei experiență de peste 4000 de ani de în vindecări miraculoase i se citea în clorofilă. Urzica tace, mândră de cea cu care împarte șamponul! O Păpădie mai în vârstă s-a cutremurat toată de emoția momentului, iar puful ei s-a ridicat deasupra prezidiului. Gălbenelele au zâmbit, îngăduitoare, și s-au abținut să nu strănute. Erau bine educate, încă din antichitate. Deși cunoscute de toată adunarea plantoforă prezentă la Seva Înțelepciunii, ele s-au prezentat cu modestie, explicând că vor interveni ori de câte ori pământencele vor dori să-și hidrateze și tonifice farmecul natural. Sunt licențiate în cicatrizări, hidratări și regenerări și nu vor ezita să combată și să învingă agenții rău intenționați. Iar atacurile nemiloase pe care le aplică mătreții au făcut, și ele, istorie.

Regina, Spring, zâmbea primăvăratic, fericită de calea cea bună pe care-i pășiseră supușii, ajutați de sfatul celor mai înțelepți. Un gest de-al ei, cu mâna acoperită de mantia mătăsoasă a încremenit adunarea fremătândă. Tulpinile s-au împotrivit adierilor și au rămas ferm înfipte-n rădăcini:

– Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi-l oferiți, pentru pasiunea cu care vă dedicați scopului nostru, pentru dragostea cu care renașteți mereu sub alte felurite forme. În curând, Parabena nu va mai exista. Niciun animal nu va mai suferi  în urma testărilor nemiloase. Natura întreagă va avea parte de respectul binemeritat, câștigat în secole de existență. Datorită vouă, Naturalia Fermecată va continua tradiția extractelor și uleiurilor naturale. Pentru pământeni va rămâne cunoscută sub numele consacrat, Farmec! Va continua să-i învețe că niciodată nu-i târziu să te îndrăgostești de viață, peste tot pe unde aceasta există. Natural. Înăuntrul și în afara noastră…

–       Mama, regina știe că și tu ai niște cutiuțe magice?

–       Cred că nu, dar îi putem spune noi, acum.

–       Da? Cum? Aș vrea s-o rog să aibă grijă mare de uleiul de argan, e preferatul meu!

–       Arganul e preferatul tău?!

–       Da. Iar tu ești norocoasă că există, mama! Altfel, ai avea pielea foarte uscată! Știi tu, de la nervi! Ți-am spus eu, odată, să nu te mai superi, că faci riduri!

–       De la hlizeala cu tine fac riduri, Miraculoaso, nu de la nervi!

–       Mama, tu știi că tata îți folosește crema de mâini? zâmbește poznaș, cu ochii licărind veseli.

–       Mama știe tot!

–       Mă gândeam eu… Și totuși, nu cred că bănuiești de ce mirosea blănița lui Pufo atât de frumos ultima dată, șopti – ca pentru ea – prințesa, înainte să se predea în brațe de blând Moș adormitor.

Related Posts

About The Author