Viața, încrederea, actele, toate, la control!

După ce mi-am luat permisul de conducere, Macho a primit cel mai util sfat: „Orice-ai face, nu te urca în dreapta, las-o-n pace!” Evident, s-a crezut deasupra sfătuitorului, mai bun, mai deștept, mai capabil, așa că l-a ignorat cu desăvârșire. Și nu doar că s-a urcat în dreapta, dar îmi arăta fiecare semn, fiecare pom, chiar și gândacii de pe zebră trebuia să-i vadă înaintea mea și era musai să mă atenționeze de prezența lor. Dacă erau galbeni cu picățele negre, îi depista de la 2 km! Vezi că ești în localitate, vezi că ai cedează, vezi că nenea ăla va intenționa să pună piciorul pe carosabil, vezi că vine, vezi că pleacă, stai, că trebuie să vorbesc la telefon și nu mă pot concentra la tine! Nu stai? Interlocutorul nefericit e pus pe hold, nu contează că pică acțiunile la bursă, că arde casa, nimic. O nevastă are, și-aia la volan, e de-nțeles.

Certurile noastre din mașină, filmate, ar fi putut face deliciul amatorilor de comedie. Și al judecătorilor de divorț, doar că nici unii, nici alții, n-au beneficiat de un asemenea cadou. Păcat. Că m-am înfuriat într-o zi, așa, cu spume, cum numai o femeie normală ca mine poate să se-nfurie, și-am jurat că eu, cu Macho în dreapta, nu mai conduc nici mașina de jucărie a copilului meu nenăscut. Sărbătorim imediat trei ani de la fantastica zi, generatoare a unui veșnic și de nespălat reproș: „Din cauza ta nu am încredere în mine, din cauza ta mă descurc greu singură, din cauza ta, nuc bătrân, mi-e independența ciungă, din cauza ta…!” Iete fleosc, se poate trăi cu un asemenea reproș, mult, bine, fericit, până la adânci bătrâneți și înțelepciuni! Și de-o parte, a lui, nesimțitul dracului, și de cealaltă, a mea, resemnata întru Domnul!

Rolurile s-au inversat însă, pentru că, nu-i așa, orice resemnată are momentele ei de respiro. Și unde nu sar de pe scaun, mai să trec prin parbriz, când văd o tanti că iese din scara blocului și stă să cugete încotro s-o ia, iar eu îi citesc gândurile și știu, pur și simplu știu! că va traversa strada prin fața mașinii mele, conduse de el, și nu țip ca înjunghiată: Vezi de bătrânicăăăă!de-ncremenește Macho cu piciorul pe frână, iar eu îi aplaud, fără pic de hlizeală interioară, mda, incredibilul reflex! Plăcerea mea cea mai mare e să-l anunț când are cedează, stop sau – orgastică-i asta – când limita de viteză e 30! O, la-la-la-la! Ce frumoasă-i viața-n dreaptaaaa!

funny-speeding-quote-memeMacho s-a-nvățat să mă ignore. Mai o glumă, mai un zâmbet, face ce vrea, n-aude, nu vede. (Așa rezistă căsnicia noastră, dacă v-ați întrebat vreodată). Depășește mașina poliției! (drept, nu era pictată cu albastru) pe linie continuă pentru că, mârșavii naibii, circulă cu 30/oră în afara localității. Dar mârșavii i-au luat permisul atunci! Hi-ha! Mai recent, în ultimul drum la mama, deși-l atenționează și colegii din trafic, și consoarta cu care l-a pricopsit soarta, că sunt radare, continuă să conducă cu 59 în localitate, că știe el ce poate radarul! Și tocmai când se hlizea mai bine, văzând mașinuța cu organele în ea, pe-o stradă lăturalnică, la pândă, hopa, mai vede una, pe următoarea stradă lăturalnică, tot la pândă! Iar din a treia mașinuță de-asta, de pe-a treia stradă lăturalnică, sare un organ în galben și-l oprește! Sâc! Sincer, m-aș fi amuzat, dacă nu m-ar enerva la culme banii ăștia aruncați pe amenzi. Zău dacă nu le-ar sta mai bine investiți în orice altceva. M-aș pricepe eu să decid în ce! Și mă mai enervează timpul pierdut până pun domnii ăștia literele în ordine pe procesul verbal! Că mama mă așteaptă cu grătare și castraveți murați!

Related Posts

About The Author