De citit: metode geniale de a aranja electrocasnicele de bucătărie

Ai în plan o reamenajare a bucătăriei în viitorul apropiat? Ți-am pregătit câteva sfaturi și idei despre cum să maximizezi spațiul util din bucătărie și să faci din gătit și curățat în bucătărie o activitate distractivă și mult prea ușoară pentru a fi stresantă.

Când vine vorba de poziționarea electrocasnicelor de bucătăriei, există multe potențiale locuri ce s-ar potrivi mănușă cu dimensiunile lor. Ți s-a întâmplat să nu poți să deschizi frigiderul cum trebuie sau să atingi tava încălzită în timp ce te chinui să o scoți din cuptor?

Având deja toate aceste scenarii în minte, plus multe altele, mi-am propus să-ți dau câteva idei utile despre cum să îți faci bucătăria să fie mai ușor de utilizat, să ai tot ce îți trebuie la îndemână și să maximizezi spațiul

Ține electrocasnicele cât mai departe de podea

Mașina de spălat vase probabil stă undeva sub blatul de bucătărie, dar nu e absolut necesar. Mult mai bine ar fi să îi găsești un loc undeva mai sus și vei observa că încărcarea și descărcarea mașinii va fi mult mai ușoară.

Înălțimea la care este pus cuptorul tău este, de asemenea, relevantă. Dacă e prea jos sau prea sus, va fi incredibil de greu să scoți sau să introduci în cuptor tăvile mari și foarte grele fără să stai cu grija că le poți scăpa oricând pe jos.

Încearcă să ai toate electrocasnicele pe un singur perete

Toți designerii de interior recomandă și abordează în prezent această metodă, și anume să ai toate electrocasnicele din bucătărie pe un singur perete, lăsând restul spațiului liber, doar pentru o masă și scaune.

Pe lângă faptul că vei economisi foarte mult spațiu, vei avea cam tot ce îți trebuie la îndemână, dar va fi și mai ușor pentru ulterioarele modificări sau pentru un electrician, deoarece singurele surse de curent vor fi doar pe un perete. De asemenea, bucătăria va arăta mult mai curată și mai smart.

Crează o zonă doar pentru electrocasnicele pentru spălat

E o necesitate pentru cei ce stau la apartamente mai mici să își țină nu doar mașina de spălat vase, cât și pe cea de spălat rufe în bucătărie, pentru că până la urmă nu e o regulă să o ții în baie, dat fiind faptul că nu ar putea să te încurce cu nimic.

Anumiți designeri de interior aleg să pună mașina de spălat rufe, respectiv pe cea de spălat vase, de-o parte și de alta a chiuvetei de bucătărie, având toate obiectele care utiliează sursa de apă într-un singur loc.

Fă din plita incorporabilă centrul de interes al bucătăriei

Plita, sau aragazul, după caz, ar trebui să fie obiectul de interes din bucătărie, conform celor spuse de Matthew Payne, dar și de site-uri de specialitate în domeniul incorporabilelor, cum ar fi plitaincorporabila.ro sau ao.com.

Related Posts

About The Author