Concurenţa

Concurenţa e o mană a lumii ăsteia supraaglomerate, o să mă omoare, eu de concurenţă o să mor, dacă mai am o zi ca asta de azi.

Există cu mine în staţie un vecin cu care eu am gînduri necurate din cînd în cînd – doamne iartă-mă, dar nu mă pot abţine – este la costum tot timpul, crecă vinde case, pastă de dinţi sau e şofer pe o mortuară, că altceva nu pot să-mi imaginez, în fine, eu mă uit cu mare plăcere la el, îmi înviorează psihicul la prima oră.

În zilele cînd am dispoziţie să mă îmbrac şi eu ca o doamnă, a se înţelege decoltat buretat, am parte de privirile insistente ale tînărului nostru, care îmi confirmă că nu m-am înşelat avînd o părere bună despre mine.

Buon, mi-a fost foarte dor de el cît am fost plecată, azi am avut o treabă unde era nevoie de un pic de vinoncoa la mine, aşa că dimineaţă m-am înfiinţat la autobuz secsie foc, m-am înfipt cu tocurile în asfalt şi am scrutat zarea. A apărut şi vecinul ne-am reevaluat după vacanţă, ne bucuram discret de prezenţa noastră, cînd a apărut una bucată damă şii mai cu vinoncoa! mult superior, trebuie să recunosc, m-am înverzit sub masca rozie şi-am auzit-o pocnind cum mă umflam de invidie. N-am mai avut parte nici de cea mai mică uitătură după, hipnotizat a rămas vecinul meu, cu ochii pe calităţile domnişoarei care mi-a facut concurenţă, eu simţindu-mă cu nişte calităţi foarte nesemnificative!

_____

Am avut nevoie de băiatul de la IT înainte să plec în concediu şi a rămas că o să treacă el pe la biuro să mă rezolve, dar n-a venit, drept urmare, Geisăn a adus alt băiat la IT, care este doi, Pic şi Poc, înjugaţi, inseparabili şi indispensabili unul altuia.
Luni cînd m-am întors, am pus mîna pe telefon, am urlat la fostul băiatu de la IT (care nu ştiam că este fostul! şi nici el nu ştia că este fostul!) am zis multe că aşa şi aşa şi nici aşa, el a zis fac… şit… mda, o să vin.

Azi de dimineaţă s-au prezentat Pic şi Poc, care eu am zis ce-i cu voi aici? Noi sîntem noul Baiatu de la IT!, aulei!. Mă duc la Geisăn îi zic că eu l-am sunat pe ex-băiatu, ce mă fac, el zice o păi stai liniştită, că, dacă l-ai sunat luni şi n-a venit pînă vineri, ce pretenţii să mai ai.

Stau eu ce stau mă învîrt mă uit pe geam ex-băiatu cobora tacticos din maşină! Mă întorc, Pic şi Poc se jucau, vai de mineee eu ce mă fac acuma!
Am început să-i fac semne disperate lui Geisăn iooo-teee iooo-te cine vine! Geisăn se prefăcea că nu înţelege, intră băiatu pe uşă, eu cu Pic si Poc şi computerul desfăcut pe masă, ne surprinde, se uită la mine, zice da’ că cine-s ăştia doi, pretenarii tăi? Ah să vezi că nu, că eu am stat te-am aşteptat, da n-am mai putut. Doooi? Doi.  Am luat un şerveţel din geantă mi-am şters transpiraţia, a apărut Geisăn, l-a poftit în camera de taclale, eu îi uram pe Pic şi Poc, nu mi-a fost aşa milă de vreun IT-ist în viaţa mea!

Bietul fostul-băitu trebuie să se fi simţit ca mine în staţie azi dimineată…

Related Posts

About The Author