Incarcarea eficienta a laptopului ii poate mari durata de viata

Un incarcator eficient contribuie la imbunatatirea randamentului unor baterii durabile, pentru ca acestea sa functioneze si mai bine. Intr-o piata sensibila a preturilor, incarcatoarele primesc adesea o prioritate scazuta si nu sunt achizitionate conform unor criterii prestabilite, cum ar fi specificatiile tehnice ale laptopului. Totusi, ceea ce multi nu stiu este faptul ca bateria si incarcatorul sunt strans legate, iar efectele acestora sunt interconectate. Incarcarea prudenta confera sursei de energie o prioritate majora, iar inginerii sunt adesea constienti de complexitatea care implica sursa de alimentare, in special atunci cand laptopurile sunt incarcate in conditii nefavorabile.

Contribuiti la durabilitatea laptopului si incarcati-l corespunzator

Laptopurile sunt produse pe care le achizitionam fara a ne interesa in prealabil cu privire la aspecte care tin de buna lor functionare, iar atunci cand le stim, nu le aplicam. Din acest motiv se naste si o prima mare problema sesizata in service-urile de profil. Multe persoane se plang de faptul ca bateria laptopului scade de la 4 – 6 ore la putin peste o ora, insa aceasta este doar o urmare a modului in care ne-am ingrijit de buna sa functionare. De aceea, este vital pentru durabilitatea device-ului sa folosim un incarcator de la Power Laptop care sa tina pasul cu tensiunea bateriei, pentru a evita situatiile in care acesta risca se se supraincalzeasca.

Totodata, un incarcator de inalta tensiune scurteaza timpul de incarcare, dar, in teorie, exista limitari in ceea ce priveste cat de repede se poate incarca o baterie. Incarcarea ultra-rapida provoaca supraincalzire, motiv pentru care laptopul dumneavoastra s-ar putea sa resimta episoade de slaba functionare sau chiar oprire. Cum nu va doriti acest lucru, este indicat sa rugati o persoana specializata sa va ajute, sau cel putin sa va documentati in prealabil. In acest fel, veti contribui la durabilitatea laptopului si il veti ajuta sa ramana la fel de performant pana ce veti lua decizia de a-l inlocui.

Incarcatoarele ar trebui sa dispuna de o suprasarcina de temperatura pentru a incheia incarcarea unei baterii defectuoase, insa nu uitati ca trebuie sa respectati temperatura de incarcare. Placutele cu acid de plumb trebuie sa ramana caldute la atingere; bateriile pe baza de nichel se vor incalzi spre sfarsitul incarcarii, dar ar trebui sa se raceasca odata ce bateria este incarcata complet. Cu toate acestea, teoria nu este practicata de toti, fiindca de cele mai multe ori, laptopul este decuplat de la incarcator odata ce a atins pragul de 50% incarcare, lucru deloc favorabil pentru eficienta sa, pentru ca, in timp, bateria va incepe sa isi diminueze durata de functionare.

De altfel, este vital sa verificati temperatura acumulatorului cand utilizati un incarcator cu cost redus, fiindca, ne place sau nu sa recunoastem, produsele slab calitative ofera si rezultate la fel de insuficiente care pot periclita functionarea laptopului dumneavoastra. Se poate ca acel discount de 60% a va incante pe moment, insa pe termen lung s-ar putea sa genereze daune triple, asa ca mizati pe un incarcator calitativ, eventual produs de un brand cu notorietate.

Nu in ultimul rand, daca laptopul dumneavoastra are baterie detasabila, indepartati bateria cand este calda. Exista si modele care au baterie integrata, insa acesta nu este un motiv pentru a tine incarcatorul in priza 24 / 24. Trebuie sa procedati cu multa grija, fiindca, in caz contrar, laptopul dumneavoastra se va supraincalzi si risca sa nu mai porneasca. Incarcati-l la temperatura camerei si evitati ca incarcarea sa se produca intr-un mediu extern.

Related Posts

About The Author