Sunt periutele electrice de dinti mai bune pentru copii?

Obiceiurile bune de sanatate orala ar trebui sa inceapa mai devreme. Dentistii recomanda folosirea unei periute de dinti special creata pentru varsta lor, urmand ca, pe masura ce copiii avanseaza in varsta, sa se faca trecerea la o periuta de dinti cu peri mai mari si mai puternici. Totusi, parintii se intreaba adesea daca periutele de dinti electrice sunt o varianta potrivita pentru cei mici. Este adevarat ca ambele tipuri de periute de dinti (electrice si conventionale) pot functiona la fel de bine pentru a mentine dintii copilului dumneavoastra sanatosi si curati, atat timp cat sunt utilizate in mod corespunzator. Dar periutele electrice de dinti cu caracteristici atragatoare i-ar putea motiva pe cei mai reticenti si ii vor ajuta sa-si mentina sanatatea dintilor.

Periutele de dinti electrice curata dintii copiilor mai bine?

Unii copii (si chiar adultii) nu isi curata eficient dintii folosind o periuta de dinti manuala, chiar si cu indrumarea medicului stomatolog. O periuta de dinti electrica poate face acest lucru mai usor prin efectuarea actiunii de periere si este de obicei recomandata de medicii stomatologi pentru copiii ai caror dinti prezinta sensibilitati la periere.

Care este mai usor de utilizat?

Unul dintre avantajele periutelor de dinti electrice este ca pot oferi o periere mai usoara si mai convenabila, mai ales pentru copii. Rotatia si actiunea lor accentuata inseamna ca periuta de dinti curata tot timpul, cu viteza si puterea potrivita. Atat timp cat curata fiecare dinte, parintii nu trebuie sa-si faca griji de faptul ca cei mici nu se spala corect pe dinti atunci cand nu se afla in preajma lor. Totusi, periutele de dinti electrice sunt disponibile cu manere concepute ergonomic, usor de manevrat de catre copii si confortabile.

Ce prefera copiii?

Atunci cand copiiii sunt fericiti sa-si utilizeze periuta de dinti, este mai probabil sa o foloseasca in mod corespunzator. Unii copii gasesc periutele de dinti electrice atragatoare, deoarece prefera curatarea individuala a dintilor, adica o senzatie deplina de confort si prospetime. In plus, periutele de dinti electrice pot fi controlate din aplicatie, ceea ce le ofera copiilor libertatea de a seta intensitatea si programul de periere, in timp ce unele modele sunt insotite de stickere ce genereaza o atmosfera de joaca la fiecare periaj.

Ce periuta de dinti ar trebui sa alegi?

Cel mai bun mod de a gasi o periuta de dinti pe care copilul dumneavoastra va fi fericit sa o foloseasca este sa-i oferiti sansa de a o alege el insusi. Unele periute de dinti electrice au caracteristici ce le fac mai atragatoare, cum ar fi lumini, muzica si efecte sonore. Pe langa incurajarea copilului de a efectua un periaj corect al dintilor, acest lucru ii poate ajuta si respecte perioada recomandata de medicii stomatologi pentru periajul zilnic (doua minute, de doua ori pe zi).

Cand copilul isi gaseste periuta de dinti preferata, este mai probabil sa dezvolte obiceiuri bune de igiena orala care pot ramane adevarate principii de la care nu se va abate atunci cand va creste. Totusi, chiar daca alegeti o periuta de dinti electrica, nu trebuie sa omiteti faptul ca o data la sase luni va trebui sa mergeti cu cel mic pentru un control stomatologic de rutina, pentru a primi feedback cu privire la tehnica lor de periere.

Related Posts

About The Author