Trasatura atragatoare care prezice inselatul

Narcisistii au mai multe sanse sa triseze si sa nu se simta vinovati de asta, afirma cercetatorii. Narcisistii par adesea mai atractivi pentru ceilalti, pana cand personalitatile lor reale stralucesc.

Narcisii doresc cu adevarat sa fie admirati de ceilalti si se bucura cand au mai mult succes. De asemenea, ei tind sa se simta mai putin vinovati, asa ca nu se deranjeaza sa triseze pe drumul spre succes. Narcisistii sunt foarte egoisti si doresc sa le arate abilitatile lor si altora. Lipsa empatiei ii face pe acestia sa se simta mai putin vinovati pentru ceea ce fac. Ei simt nevoia de a mentine o imagine pozitiva de sine si uneori vor renunta la preocuparile etice pentru a obtine ceea ce doresc. Cercetatorii au constatat ca una dintre cele mai inofensive parti ale narcisismului – exhibitionismul – este cea mai asociata cu inselaciunea academica, care este oarecum surprinzatoare.

Intrebarile tipice care identifica un narcisist sunt intr-un puternic acord cu afirmatia „Cred ca sunt o persoana speciala”. Narcisistii cred ca toate lumea este inselatoare si nu vad acest fapt deplasat. Narcisismul se diferentiaza de inalta stima de sine. Persoanele cu stima de sine ridicata cred ca este foarte posibil ca ceilalti sa triseze si nici ei nu o fac, deoarece sunt mult mai increzatori in abilitatile lor si nu simt nicio presiune din partea celorlalti. Ei sunt orientati spre sine, spre a se autodepasi si a fi multumiti de propriile realizari si nu de satisfacerea unei imagini sociale si de castigurile in fata celorlalti. Ei se simt bine in pielea lor si nu simt nevoia sa ii puna pe ceilalti intr-o lumina nefavorabila sau sa le demonstreze ceva.

La polul opus se afla narcisistii care sunt intr-o permanenta lupta cu cei din jur si doresc sa arate tot timpul ca sunt cei mai buni.

 

 

Related Posts

About The Author