Trucuri pentru curatarea eficienta a cuptorului incorporabil

Chiar si cel mai bun cunoscator al tehnicilor de curatare a incorporabilelor s-ar putea sa fie pus in dificultate atunci cand vine vorba despre curatarea cuptorului incorporabil. Dar amanarea curatarii acestuia poate face ca gatitul sa devina o corvoada, intrucat petele de grasime care se tot aduna afecteaza functionarea eficienta a cuptorului.

De-a lungul timpului, reziduurile rezultate in urma gatitului si lichidele care se preling pe suprafata cuptorului incorporabil se pot acumula si pot deveni un obstacol in functionarea cuptorului. Si „resturile” care se formeaza pe partea inferioara si pe partea laterala a cuptorului pot face, de asemenea, ca mancarea pe care o pregatiti sa aiba gust diferit. Grasimea si murdaria pot bloca arzatorul si pot afecta performantele cuptorului incorporabil. De altfel, urmele de zahar de pe blaturile de sticla cu elemente traditionale pot deteriora sticla.

In loc sa asteptati pana cand este inevitabilul se produce, curatati cuptorul dupa fiecare utilizare. Acest lucru poate parea o corvoada, dar este diferenta dintre o munca garantata rapida si usoara si una care ar putea necesita mai mult timp si grasime pana la cot. Faceti curatarea o parte obisnuita rutinei zilnice de gatit. Curatati fiecare parte a cuptorului. Aceasta inseamna peretii cuptorului, plita din sticla, arzatoare, terminatiile si butoane. Fiecare este fabricat din materiale diferite si, prin urmare, poate necesita o abordare diferita. Producatorul sau retailerul cuptorului incorporabil va putea sa furnizeze instructiuni pentru fiecare dintre ele.

Ce sa utilizati: Aici lucrurile devin mai complicate. Producatorii de cuptoare incorporabile testeaza multe produse de curatare pe cuptoarele si gamele lor, dar este imposibil sa testeze toate optiunile care sunt pe piata. Este posibil ca manualul de utilizare si de intretinere al cuptorului sa aiba unele sugestii, precum si etichetele anumitor produse de curatare. Cu toate acestea, nu puteti miza pe sapun si apa calda sau pe o solutie din otet alb si apa, care este probabil sa deterioreze orice finisare. Evitati aparatele de curatat cu calitati abrazive, deoarece acestea ar putea zgaria finisajul cuptorului.

Tehnica: Consultati din nou manualul de utilizare si ingrijire a aparatului pentru instructiuni specifice. Evitati lavete dure si alte produse similare, care pot deteriora finisajul. Evita zgarierea, in special daca cuptorul are un finisaj din otel inoxidabil. Asteptati pana cand cuptorul se raceste inainte de a incepe curatarea, pentru a evita arderea. Asta ar putea dura ceva timp, asa ca ai rabdare.

cuptor cu autocuratare

Auto-curatare: Multe cuptoare incorporabile ofera caracteristici de auto-curatare. Prin auto-curatare traditionala, cuptorul se va incalzi la o temperatura extrem de ridicata – la 900 de grade – in timp ce reziduul este ars. Nu veti putea deschide cuptorul in timpul unui ciclu de autocuratire. Gratiile pentru cuptor si toate tavile trebuie indepartate in timpul ciclului. Dupa terminarea ciclului si racirea cuptorului, ar trebui sa puteti sterge cu usurinta resturile. Multi producatori ofera acum si o optiune de curatare cu aburi. Aceste modele incalzesc apa pana la punctul de fierbere si utilizeaza aburul pentru a inmuia orice urma de murdarie prezenta in cuptor pentru o curatare usoara.

Related Posts

About The Author