Tratamentul care bate antidepresivele

O plimbare rapida de trei ori pe saptamana poate bate efectiv medicamente antidepresive in tratarea depresiei majore, afirma cercetatorii. Doua treimi dintre persoanele cu depresie majora nu mai erau deprimate dupa acest tratament. Rezultatele provin dintr-un studiu asupra a trei grupuri de varstnici cu tulburare depresiva majora.
Profesorul James Blumenthal, primul autor al studiului, a declarat: Una dintre concluziile pe care le putem trage din acest lucru este ca exercitiul fizic poate fi la fel de eficace ca medicatia si poate fi o alternativa mai buna pentru anumiti pacienti. Rezultatele au aratat ca, dupa exercitiul fizic, aproape doua treimi dintre participanti nu mai erau deprimati dupa 16 saptamani.

Una dintre problemele cu exercitii fizice este ca ar putea dura putin mai mult pentru a intra in vigoare.

Profesorul Blumenthal a spus: Desi nu stim de ce exercitiul confera un astfel de beneficiu, acest studiu arata ca exercitarea ar trebui sa fie considerata ca o forma credibila de tratament pentru acesti pacienti. Aproape o treime dintre pacientii deprimati in general nu raspund la medicamente, iar pentru altii, medicamentele pot provoca reactii adverse nedorite. Exercitiile fizice ar trebui sa fie considerate o optiune viabila.”

Exercitiile ar putea fi deosebit de benefice, deoarece oamenii au un rol activ, mai degraba decat sa ia pasiv pastila. Pacientii care fac exercitii pot simti un sentiment mai mare de stapanire a starii lor si castiga un sentiment mai mare de realizare. Ei s-au simtit mai increzatori in sine si au avut o mai buna stima de sine pentru ca au reusit sa faca ceva singuri.

Aceste constatari ar putea schimba modul in care sunt tratati unii pacienti deprimati, in special cei care nu sunt interesati sa ia antidepresive. In timp ce aceste medicamente s-au dovedit eficiente, multi oameni doresc sa evite efectele secundare sau cauta o modalitate mai naturala de a se simti mai bine. Miscarea este o sursa de imbunatatire a starii psihice si fizice, care are numeroase beneficii pe termen lung.

Related Posts

About The Author