Trasatura personalitatii care ii face pe oameni mai fericiti

Cercetarile arata ca doar putin din aceasta trasatura de personalitate mareste fericirea. Chiar si o mica cantitate de generozitate fata de ceilalti ii face pe oameni mai fericiti, constata cercetarea psihologica. De fapt, doar promisiunea de a fi mai generos este suficienta pentru a declansa schimbari in creierul nostru, ceea ce duce la o mai mare fericire.
Oamenii din studiu nu au avut nevoie sa fie extrem de generosi pentru a vedea beneficiile pentru nivelul de fericire.

Nu trebuie sa devii un martir care sa se sacrifice pentru a te simti mai fericit. Doar sa fii un pic mai generos si va fi suficient. Cercetarile creierului au aratat ca pana si intentia de a fi generos a fost legata de activitatea din striatum ventral, o zona importanta care naste sentimentul fericirii.

Este remarcabil faptul ca intentia singura genereaza o schimbare neuronala inainte ca actiunea sa fie efectiv implementata. Promisiunea de a te comporta cu generozitate ar putea fi folosita ca o strategie de intarire a comportamentului dorit, pe de o parte, si de a te simti mai fericita, pe de alta parte.

Oamenii au fost, de asemenea, intrebati despre nivelul lor de fericire inainte si dupa experiment. Cei care au fost mai generosi in timpul experimentului au fost mai fericiti.

 

Related Posts

About The Author