Semne ca ai un creier sanatos

O mana puternica este un semn simplu ca ai un creier sanatos, asa afirma noi cercetari. Studiul a aproape o jumatate de milion de oameni a constatat ca oamenii mai puternici Рmasurati prin puterea de prindere Рau avut rezultate mai bune pe testele de viteza de reactie, de memorie si de rezolvare a problemelor logice. Aceasta situatie a fost gasita atat la tineri, cat si la batrani.
Dr. Joseph Firth, primul autor al studiului, a declarat: „Cand luam in calcul mai multi factori, cum ar fi varsta, sexul, greutatea corporala si educatia, studiul nostru confirma faptul ca persoanele care sunt mai puternice tind sa aiba creiere mai bune”.

Legatura dintre puterea si sanatatea creierului sugereaza ca antrenamentul cu greutati poate fi benefic pentru creier.  Putem vedea ca exista o legatura clara intre forta musculara si sanatatea creierului. Se stie ca antrenamentul aerobic imbunatateste sanatatea creierului, dar efectul antrenamentului de greutate asupra creierului nu a fost complet investigat.

Aceste tipuri de interventii noi, cum ar fi formarea in greutate, ar putea fi deosebit de benefice pentru persoanele cu conditii de sanatate mintala. Cercetarile au aratat ca legaturile dintre forta musculara si functionarea creierului exista, de asemenea, la persoanele care sufera de schizofrenie, depresie majora si tulburare bipolara – toate acestea putand interfera cu functionarea normala a creierului. Acest lucru ridica posibilitatea puternica ca exercitiile de antrenament de greutate ar putea imbunatati efectiv atat functionarea fizica, cat si cea psihica a persoanelor cu astfel de afectiuni.

Related Posts

About The Author