Alimente foarte populare legate de anxietate si depresie

Cercetarile arata ca un aport ridicat de zahar este legat de anxietate si depresie. Studiile au constatat legatura numai la barbatii care au consumat peste 67g de zahar pe zi.
Dupa cinci ani, riscul lor de a dezvolta tulburari de sanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea, a crescut cu 23%.

Dietele cu un continut ridicat de zahar au o serie de influente asupra sanatatii noastre, dar studiul arata ca ar putea exista si o legatura intre zahar si tulburarile de dispozitie, in special in randul barbatilor. Exista numerosi factori care influenteaza sansele pentru tulburarile de dispozitie, dar avand o dieta bogata in alimente si bauturi zaharoase ar putea fi paiele care starnesc focul.

Studiul a constatat ca nu exista nicio legatura intre aportul de zahar si noile tulburari de dispozitie la femei si nu este clar de ce. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a testa efectul de depresie a zaharului in esantioane mari de populatie. Rezultatele provin din analizarea datelor de la peste 5.000 de barbati si 2.000 de femei.

S-a constatat ca mancarea dulce provoaca sentimente pozitive pe termen scurt. Persoanele care se confrunta cu starea de spirit scazuta pot manca alimente dulci in speranta de a atenua sentimentele negative. Studiul sugereaza ca un aport ridicat de alimente dulci este mult mai probabil sa aiba efectul opus asupra sanatatii mintale pe termen lung.

 

 

 

Related Posts

About The Author