Semnele fascinante ale unei relatii sanatoase

Cand privesc in trecut, cuplurile destinate sa se casatoreasca tind sa isi aminteasca cu exactitate de urcusurile si coborasurile din relatie. Cuplurile fericite nu au motive sa ascunda problemele si sa nu le rezolve la timp, doar ca sa se simta ca si cum au o relatie perfecta si merg inainte.

Pe partea cealalta, persoanele cu relatii mai putin fericite, au amintiri distorsionate care poarta putin relatia cu adevarul. Oamenilor le place sa simta ca fac progrese ca un cuplu. In cazul in care relatia este in necaz, cuplurile pot avea amintiri distorsionate care ii ajuta sa se simta ca pot merge mai departe, deoarece au nevoie de o justificare psihologică pentru a rămâne în relaţie. Asta nu inseamna si ca sunt fericiti. Isi neaga probleme, nu le rezolva la timpul potrivit si ajung sa li se inrautateasca relatia.

Cuplurile care au ajuns la casatorie isi amintesc trecutul din relatie aproape perfect. Ei isi dau spatiu sa se dezvolte impreuna si sa invete din greselile din trecut. Te ajuta sa simti cum relatia voastra se dezvolta in diferite feluri si cum progresati impreuna.

Studiul este realizat pe un grup de persoane care au o relatie de mai bine de doi ani, din trei categorii: cei a caror relatie s-a inrautatit, cei care au ramas la fel de-a lungul relatiei si cei care si-au imbunatatit relatia.

In concluzie trebuie sa privesti in trecut, sa nu negi greselile si sa le rezolvi la timpul potrivit, pentru a avea o relatie sanatoasa si cu un final fericit.

 

Related Posts

About The Author