Ce semnifica genul muzical despre tine

Persoanele care prefera muzica sofisticata, precum opera si jazz, sunt mai deschise catre experiente noi. Acest tip de persoane sunt sensibile, intelectuale si cu o imaginatie bogata. A fi deschis spre experiente este una dintre cele mai importante trasaturi ale personalitatii si cu un grad ridicat de inteligenta. De asemenea aceste persoane sunt modeste si relaxante, in comparatie cu cei care prefera muzica folk si country, care sunt mai extrovertite si pline de energie.

Trasatura de personalitate finala legata de gustul muzical este agreabilitatea. Persoanele agreabile prefera de obicei orice tip de muzica.

Cercetatorii au reusit sa incadreze muzica in cinci categorii:

  • persoanele romantice si relaxate sunt cele care asculta R&B, soft rock;
  • persoanele modeste, cele care prefera muzica relaxanta, country, folk;
  • persoanele sofisticate, complexe si dinamice adora opera, muzica clasica, jazz;
  • persoanele intense, cu caracter puternic sunt adepte muzicii agresiva, rock, punk, heavy metal;
  • persoanele contemporane raman la muzica electronica, dance, rap, pop.

Oamenii care au nevoie de stimularea creativa şi intelectuala prefera stiluri muzicale neconventionale si complexe, iar oamenii care sunt sociabili si entuziasmati prefera stiluri muzicale, care sunt energice şi pline de viata. Fiecare gen muzical exprima o trasatura a personalitatii tale. Fie ca esti o persoana deschisa spre experiente, extrovertita, plina de energie, agreabila sau modesta, muzica este un stil de viata care ne uneste.

Aceste rezultate confirma faptul ca muzica este o forma de auto-exprimare, care este omniprezenta în culturile umane. De altfel fiecare gen muzical comunica informatii semnificative despre caracteristicile psihologice de baza.

Related Posts

About The Author