Cum sa cureti o masina de spalat mirositoare

O masina de spalat curata ar trebui sa iti ofere haine curate si frumos mirositoare. Cu toate acestea, daca masina ta de spalat devine murdara, iti poate livra apoi in timp haine murdare. Daca masina ta de spalat incepe sa miroasa, ar trebui neaparat sa cureti intai masina in sine. Poti incropi o solutie de bicarbonate de sodium si de otet. Cu putina ingrijire si intretinere, te poti asigura ca masina ta de spalat va mirosi frumos tot timpul anului.

Improspateaza masina de spalat cu solutie din bicarbonate de sodium si otet

In primul rand, trebuie sa fabrici solutia de curatare. Se amesteca in acelasi vas un sfert de apa si alt sfert ( aproximativ 59 ml) de bicarbonate de sodiu. Adauga acest amestec in recipientul special pentru detergent al masinii de spalat, in care introduci in mod normal detergentul de rufe. Nu este indicat sa versi amestecul direct in cavitatea principala ( tamburul) masinii de spalat.

Adauga apoi otet. Este bine sa folosesti otet alb, distilat, care te va ajuta sa cureti in mod corespunzator masina de spalat. Se toarna aproximativ 470 ml de otet direct in tambur. Asigura-te ca nimic altceva nu este in masina atunci cand torni otetul inauntru.

Porneste masina asa cum o faci in mod regulat. Dupa ce ai adaugat solutia de bicarbonat de sodiu si otetul, ruleaza masina ca intotdeauna. Utilizeaza un ciclu complet de spalare, nu doar unul de centrifugare sau de clatire. Porneste masina la setarea calda/fierbinte. Este bine sa te asiguri ca nu ai haine sau alte tipuri de rufe in interiorul masinii in timp ce acest ciclu ruleaza. In caz contrar, acestea vor prinde miros de otet, atunci cand ciclul se termina.

Sterge apoi interiorul tamburului. Odata ce ciclul s-a terminat cu otetul si solutia de curatare in interior, va trebui sa stergi interiorul masinii de spalat pentru a ajuta indepartarea mirosului de otet ramas in urma.Utilizeaza un burete pentru a curata interiorul masinii. Asigura-te ca ai ajuns sa cureti in toate colturile si cavitatile din interior.

Curatarea exteriorului si a garniturii

Este bine sa deconectezi masina de spalat. Inainte de a incepe curatarea exteriorului acesteia si a garniturii, asigura-te ca masina este oprita complet. Pentru o siguranta sporita, ia in considerare sa deconectezi masina de la priza electrica.

Curatarea masinii in timp ce aceasta este inca conectata la priza ar putea crea o situatie periculoasa pentru dumneavoastra sau ar putea deteriora masina de spalat.

Related Posts

About The Author