Suplimentul nutrititiv care nu te protejeaza impotriva dementei

Vitamina D, probabil, nu ajuta la protejarea oamenilor de dementa sau de alte tulburari legate de creier, se constata ultimele cercetari. In timp ce vitamina D este esentiala pentru organism, nu exista dovezi clinice solide care sa aduca beneficii sanatatii creierului.

Conform unei analize a peste 70 de studii diferite s-a constatat ca nivelurile mai ridicate de vitamina D pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii creierului. Nu a existat nici o dovada ca vitamina D este impotriva bolilor Alzheimer, Parkinson.

Studiile trecute au constatat ca pacientii cu boala neurodegenerativa au avut tendinta de a avea valori mai scazute ale vitaminei D comparativ cu membrii sanatosi ai populatiei.

Acest lucru a dus la ipoteza ca cresterea nivelurilor de vitamina D, fie prin expunerea la UV si expunerea la soare, fie prin suplimentele de vitamina D, ar putea avea un impact pozitiv.

O credinta comunitara larg raspandita este ca aceste suplimente ar putea reduce riscul de a dezvolta tulburari legate de creier sau de a limita progresul acestora.

Rezultatele analizei noastre aprofundate si o analiza a literaturii stiintifice indica totusi ca acest lucru nu este cazul si ca nu exista dovezi convingatoare care sustin vitamina D ca agent de protectie a creierului. Cu toate acestea, pot exista dovezi ca lumina soarelui este buna pentru creier.

Am prezentat dovezi critice ca lumina UV poate afecta procesele moleculare din creier intr-un mod care nu are absolut nimic de-a face cu vitamina D.Cu toate acestea, din pacate, se pare ca vitamina D, desi esentiala pentru o viata sanatoasa, nu va fi solutia miracolului „comprimat de soare” pentru tulburarile cerebrale.

Related Posts

About The Author