Semnele nonverbale ale atractiei

Sunt momente in viata cand trebuie sa dai importanta limbajului corpului. Au atat de multe semnificatii si te ajuta sa iti dai seama de intentiile persoanei din fata ta. Exista doar cinci semnale principale ale limbajului corporal care indica in mod cert ca oamenii se plac, conform noilor cercetari.
Acestea sunt:
– contactul vizual,
– zambetul,
– initierea conversatiei,
– rasul,
– mentinerea proximitatii fizice.
Acestea sunt toate semne nonverbale ca oamenii dezvolta incredere si relatii reciproce.
Mai sunt si alte semne de atractie care nu sunt legate de iubire, ci doar le confundam, cum ar fi:
– fluturarea parului,
– folosirea gesturilor,
– inclinarea capului,
– ridicarea sprancenelor,
– strangerea de haine.
Unele dintre acestea ar putea fi o surpriza, deoarece multe articole din presa le leaga frecvent de preferinte. Oamenii pot continua sa faca aceste gesturi atunci cand va plac, dar nu sunt in mod credibil legati de atractie. Sunt folosite mai mult cand o persoana incepe sa se plictisesca in prezenta ta si deja nu-ti mai acorda atentia necesara.
Concluziile provin dintr-o meta-analiza, care a reunit rezultatele a 54 de studii diferite. Toti au privit cat de mult ii place o alta persoana si cum actioneaza fata de ei. A inclus descrieri din sute de culturi diferite.
Rezultatele nu sunt doar relevante pentru atractia romantica, ci pentru orice fel de placere umana. Cand ne place de cineva, actionam in moduri care ii fac sa aiba incredere in noi.
Din această perspectiva, ne angajam in aceste comportamente pentru a creste gradul de suprapunere, interdependenta si angajament fata de un acord.

Related Posts

About The Author