Terapii eficiente pentru minte si corp pentru anxietate

Anxietatea afecteaza aproximativ o treime din adolescentii.
Biofeedback-ul, mindfulness, yoga si hipnoza ofera abordari promitatoare ale mintii si corpului pentru a trata anxietatea, constata cercetarile noi.

Tratamentele standard pentru anxietate sunt terapia cognitiv-comportamentala si / sau medicatia. Cu toate acestea, aceste tratamente pot fi dificil de obtinut, costisitoare si, in cazul medicamentelor, care implica efecte secundare semnificative. Abordarile mintale-corp, de obicei, sunt adesea mai ieftine, accesibile si, de obicei, fara efecte secundare.

Cercetatorii au identificat studii pe adolescenti care au sprijinit utilizarea:

  • Mindfulness implica cresterea gradului de constientizare de sine si utilizarea tehnicilor de respiratie. Studiile arata ca poate beneficia de anxietate;
  • Yoga este eficient in reducerea anxietatii si a inregistrat o crestere masiva in popularitate in ultimii ani. Cost redus, usor de implementat si accesibil persoanelor fizice de toate nivelurile fizice de fitness, yoga a devenit un instrument din ce in ce mai popular de gestionare a anxietatii;
  • Hipnoza implica tehnici de relaxare si imagistica, care pot fi eficiente.
  • Biofeedback ajuta la controlul anxietatii prin cresterea gradului de constientizare prin faptul ca ii arata oamenilor propriul raspuns fiziologic de stres.

Aproape unul din zece adolescenti se confrunta cu anxietate suficient de severa pentru a le perturba viata. In timp ce anxietatea si teama sunt reactii tipice la provocarile academice, sociale si de dezvoltare comune in anii adolescentei, anxietatea clinica sau patologica este excesiva, persistenta si perturbatoare. Majoritatea adolescentilor nu primesc niciun tratament. Un corp tot mai mare de dovezi sprijina punerea in aplicare a terapiei minte-corp ca o strategie de risc scazut si cost, eficiente in gestionarea  anxietatii adolescentine.

Mental-terapiile corpului cuprind autoreglementarea si gandirea pozitiva pentru a ajuta la promovarea autocontrolului, a sanatatii fizice si a bunastarii emotionale.

Related Posts

About The Author