Cea mai atractiva forma de corp pentru barbati

Un corp superior puternic este forma cea mai atractiva a corpului de barbati, afirma noile cercetari.

Solicitate sa judece fotografiile barbatilor de topless, femeile au evaluat in mod constant ca barbatii mai puternici, mai plini de muschi sunt mai atragatori. In total 70% din atractivitatea corporala a unui barbat este in functie de cat de puternic arata, au descoperit cercetatorii. Factorii care contribuie au fost inalti si slabi, dar au fost cu usurinta depasiti prin faptul ca au fost mai puternici.

Studiul a 160 de femei le-a cerut sa evalueze saizeci de barbati fara camasi ale caror capete erau ascunse. Puterea fiecarui om a fost determinata utilizand testele de rezistenta la inaltare si la strangere. Femeile ar putea spune cu exactitate cat de puternici erau barbatii, privindu-i.

Nu exista nici o dovada ca barbatii ar putea fi pompati prea mult – cu cat erau mai puternici, cu atat mai mult sunt placute de femei. Nu existau dovezi ca unii aveau gusturi diferite – toate cele 160 de femei preferau barbatii mai puternici.

Oamenii mai inalti sunt evaluati automat ca fiind mai puternici din punct de vedere fizic, spun autorii studiului. Cand evalueaza puterea fizica, este cunoscut faptul ca terapeutii considera ca barbatii mai inalti sunt mai puternici din punct de vedere fizic (independent de puterea lor reala de ridicare a greutatii) si totusi chiar si controlul pentru aceste evaluari este mai atractiv. Acest lucru sugereaza ca femeile trateaza barbatii slabi si inalti ca fiind mai atragatori din alte motive decat lupta impotriva abilitatilor.

 

O variabila care prezice atat calitatea genetica a omului, cat si capacitatea sa de a investi, este formidabilitatea omului (adica capacitatea de lupta sau puterea). O componenta cruciala a capacitatii unui om de a lupta este puterea corpului superior.

Related Posts

About The Author