Mancarea care incetineste creierul

Efectele pot fi contracarate cu substantele nutritive potrivite. O dieta bogata in zahar incetineste creierul, afirma cercetatorii.

Atat memoria, cat si invatarea au fost slabite de o dieta bogata in fructoza (zahar). Cu toate acestea, acizii grasi omega-3 pot ajuta la lupta impotriva acestei probleme, au descoperit oamenii de stiinta. Aproximativ 1 g de DHA pe zi ar putea fi de ajuns pentru a ajuta la contracararea efectelor daunatoare ale zaharului.

Profesorul Fernando Gomez-Pinilla, co-autor al studiului, a declarat: „Constatarile noastre arata ca ceea ce mananci afecteaza modul in care credeti. Consumul unei diete bogate in fructoza pe termen lung modifica capacitatea creierului de a invata si de a-si aminti informatiile. Dar adaugarea de acizi grasi omega-3 la mesele tale poate ajuta la reducerea daunelor. ”

Studiul a dat unor sobolani o solutie bogata de fructoza pentru a bea timp de sase saptamani. Un alt grup au fost de asemenea hraniti cu acizi grasi omega-3.
Profesorul Gomez-Pinilla a explicat rezultatele: „Cel de-al doilea grup de sobolani au navigat in labirint mult mai repede decat sobolanii care nu au primit acizi grasi omega-3. Animalele lipsite de DHA au fost mai lente, iar creierul lor a prezentat o scadere a activitatii sinaptice. Celulele creierului au avut probleme sa se semnalizeze reciproc, perturband capacitatea sobolanilor de a gandi in mod clar si de a reaminti traseul pe care l-au invatat cu sase saptamani inainte.”

Profesorul Gomez-Pinilla recomanda sa ne mentinem la minimum un aport alimentar scazut: „Suntem mai putin preocupati de fructoza naturala in fructe, care contin, de asemenea, antioxidanti importanti. Suntem mai preocupati de fructoza din siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza, care se adauga la produsele alimentare produse ca indulcitor si conservant. ”

Constatarile cercetatorilor sugereaza ca consumul de DHA protejeaza in mod regulat creierul impotriva efectelor nocive ale fructozei. Vrei sa construiesti o rezerva pe care creierul sa o foloseasca atunci cand necesita combustibil suplimentar pentru a lupta impotriva bolilor viitoare.

Related Posts

About The Author