Stilul de gandire care afecteaza relatiile

Fiind foarte sensibil la respingere este daunator pentru relatii, constata cercetarea. Persoanele care sunt sensibile la respingere se gandesc frecvent la faptul ca partenerul lor ii va lasa.

Ii ingrijoreaza faptul ca dezvaluirea adevaratului sine va duce la respingere. Aceasta inseamna ca acestia sunt mereu in cautarea unor semne de nemultumire in partenerul lor.

Intrebarea continua a relatiei poarta ambii parteneri. In mod natural, atunci, acest stil de gandire este legat de niveluri mai scazute ale satisfactiei relatiilor, releva cercetarea psihologica.

Rezultatele provin dintr-un studiu efectuat pe 217 de tineri care au avut relatii timp de cel putin trei saptamani. Ei au fost intrebati cat de sensibila a fost respingerea cu un scenariu precum:

„In ultima vreme ati observat o anumita distanta intre dvs. si celalalt semnificativ, si il intrebati daca exista ceva gresit.” Cu cat sunt mai ingrijorati oamenii in astfel de situatii, cu atat mai mult se tem de respingere. Si asta este cea mai gresita abordare intr-o relatie.

In schimb, cea mai buna modalitate de a face fata sensibilitatii la respingere este aceea de a fi constient de aceasta si de momentul in care se intampla. Constientizarea este primul pas spre schimbarea unui comportament. Sensibilitatea la respingere frecvent merge impreuna cu un sentiment slab de sine.

Acest lucru este predominant in randul tinerilor a caror identitate nu este inca formata puternic. Persoanele cu identitati mai puternice si mai bine dezvoltate tind sa nu se teama de respingere la fel de mult. Ei au capacitatea de a-si echilibra sanatatea si dependenta. Psihologii numesc aceasta „auto-diferentiere”.

Related Posts

About The Author