Cum sa-ti dai seama ca partenerul tau te inseala

Oamenii care castiga mai putin decat partenerul lor au mai multe sanse sa insele decat cei care castiga sume egale, concluzioneaza un studiu. Barbatii ar putea fi mai tentati sa triseze in aceasta situatie, deoarece se simt amenintati de venitul partenerului.

Cu toate acestea, barbatii care castiga mult mai mult decat partenerul lor de sex feminin sunt, de asemenea, mult mai predispusi sa triseze decat cei care castiga sume egale.

In mod similar, femeile au mai multe sanse sa triseze atunci cand depind de partenerul lor – desi nu daca au castigat mai mult.

Explicand rezultatele, dr. Christin Munsch, autorul studiului, a declarat: „La un capat al spectrului, a face mai putini bani decat un partener de sex feminin poate ameninta identitatea de gen a barbatilor, punand sub semnul intrebarii notiunea traditionala de barbati ca sustinatori ai familiei.

La celalalt capat al spectrului, barbatii care fac mult mai multi bani decat partenerii lor pot fi in locuri de munca care ofera mai multe oportunitati de inselaciune, cum ar fi orele de munca indelungate, calatoriile si veniturile mai mari, care fac mai usor sa ascunda inselaciunea „.

Concluziile provin dintr-un studiu al cuplurilor casatorite si coabitante cu varsta cuprinsa intre 18 si 28 de ani.

Toti fusesera casatoriti timp de cel putin un an.
Rezultatele au aratat ca barbatii al caror venit este fie semnificativ mai mare, fie inferior decat partenerul de sex feminin, este mult mai probabil sa le triseze.

Cei mai credinciosi au avut, in general, parteneri care au castigat aproximativ 75% din veniturile proprii. In perioada de sase luni a studiului, 3,8% dintre barbati au raportat ca au inselat partenerul, in timp ce 1,4% dintre femei au raportat ca au inselat.

Femeile care au castigat mai mult decat partenerii lor, totusi, aveau mai putine sanse sa le triseze.

Related Posts

About The Author