Semnul ca o relatie dureaza

Cuplurile care se recupereaza rapid dintr-un argument sunt mai predispuse sa ramana impreuna, afirma cercetatorii.

Iar capacitatea de a va recupera rapid dintr-un argument revine din copilarie. Persoanele care au fost mai „atasate in siguranta” parintilor lor ca si copii sunt mai bine sa isi reglementeze emotiile la varsta adulta, a aflat studiul. Copiii care sunt in siguranta atasati de parintii sau ingrijitorii lor se simt protejati si au incredere in ei.

Acelasi lucru este valabil in relatiile adultilor: oamenii care se simt protejati si au incredere reciproca isi pot regla mai bine emotiile in momentele de incercare, cum ar fi atunci cand se cer.

Psihologii sustin : „Am descoperit ca persoanele care au fost atasate in mod nesigur ca sugari dar ale caror parteneri romani adulti se recupereaza bine din cauza conflictului vor ramane probabil impreuna. Daca o persoana poate conduce acest proces de recuperare din conflict, poate sa tamponeze cealalta persoana si relatia. ”

Rezultatele provin dintr-un studiu de 73 de persoane care au fost urmarite de la nastere. Fiecare persoana a fost indusa sa aiba o discutie aprinsa cu partenerul sau si apoi i sa dat o perioada de racire.

Dr. Salvatore a explicat: „Ca parte a unui alt proiect in care ne-am uitat la modul in care cuplurile se lupta, as prinde adesea cateva minute din aceasta perioada de racire”.

Dr. Salvatore a observat ca unele cupluri au fost capabile sa treaca de la o discutie aprinsa inapoi la conversatii placute fara prea mult efort. Alte cupluri, totusi, au ramas blocate in conflictul lor si nu s-au putut racori.

Cand au privit inapoi la evaluarile copiilor, au vazut ca cei mai bine atasati au fost mai bine sa-si reglementeze emotiile si in relatia lor. Cercetatorii au descoperit ca doar o singura persoana din cuplu trebuie sa fie o influenta calma.

Dr. Salvatore a spus: „Asta pentru noi a fost cea mai interesanta constatare. Exista ceva despre oamenii importanti din viata noastra care schimba consecintele a ceea ce sa intamplat mai devreme. „

Related Posts

About The Author