Semnul puternic al IQ-ului superior

Acest semn indraznet si increzator este legat de realizarile academice superioare. Oamenii care sunt foarte siguri de abilitatile lor intelectuale sunt, de fapt, mai inteligenti decat altii, afirma cercetarile.

Aroganta intelectuala a fost legata de obtinerea unor grade mai mari in studiu. Oamenii care sunt aroganti din punct de vedere intelectual tind sa fie de acord cu afirmatii precum „cred ca ideile mele sunt superioare altora”. Oamenii sunt vazuti ca fiind aroganti din punct de vedere intelectual de catre ceilalti atunci cand sunt extraversi si domina grupul, dorind sa fie in centrul atentiei.

Profesorul Wade C. Rowatt, co-autor al studiului, a declarat: „O posibilitate este ca oamenii care se considera aroganti din punct de vedere intelectual stiu ceea ce stiu si care se traduce in cresterea performantelor academice”.

Pentru studiu, a fost urmata o lucrare de 103 elevi intr-un semestru. Rezultatele au aratat ca cei care au simtit ca sunt superioare celorlalti au avut rezultate mai bune in cursul lor. Cu toate acestea, oamenii care au fost mai umili despre abilitatile lor au fost preferati mai bine de colegii lor.

Astfel, aroganta intelectuala poate veni cu o pedeapsa pentru relatiile sociale. Autorii studiului au fost surprinsi de rezultatele: au prezis ca smerenia intelectuala ar fi legata de o performanta mai buna. Cu toate acestea, nu a fost cazul.

Dr. Benjamin R. Meagher, primul autor al studiului, inca mai crede ca umilinta este o trasatura vitala: „Ceea ce cred ca este important cu privire la umilinta intelectuala este necesitatea ei nu numai pentru stiinta, ci si pentru invatarea in general – si asta se aplica la sala de clasa, un loc de munca oriunde. Invatand ceva nou trebuie sa recunosti mai intai ignoranta proprie si sa fii dispus sa cunosti necunoscutul altora. Oamenii difera clar din punctul de vedere al dorintei lor de a face ceva de genul acesta, dar dorinta de a invata, de a schimba mintea si de a aprecia opinia altora este cu adevarat necesara daca oamenii si grupurile se vor dezvolta si se vor dezvolta „.

Related Posts

About The Author