Ce dezvaluie biroul despre personalitatea unei persoane

Un birou ordonat ii face pe oameni sa creada ca aveti emotii stabile, o personalitate agreabila si o natura constiincioasa, afirma noi cercetari.

Un birou aglomerat, totusi, este legat de a fi nevrotic, dezagreabil si dezorganizat. In esenta, oamenii fac o legatura directa de la un birou necinstit cu trasaturi negative de personalitate. Totul nu se pierde, totusi, pentru oamenii dezordonati. Mesele dezordonate au fost legate de incalcarea regulilor si de o mai mare creativitate in cercetarea anterioara. Cele mai recente concluzii provin dintr-un studiu in care 160 de persoane s-au asezat in trei birouri cu diferite nivele de liniste.

Ei au fost apoi rugati sa faca judecati despre personalitatea ocupantului. Profesorul Terrence Horgan, care a condus studiul, a explicat rezultatele:

„Atunci cand exista indicii legate de mai putina curatenie, ordine, organizare si mai multa aglomeratie pe teritoriul primar al unui proprietar, perceptorii” atribuie proprietarului mai putina constiinciozitate, fie ca acest proprietar este un lucrator in lumea reala (birou), un cautator de locuri de munca apartament), un student (dormitor) sau un cercetator la o universitate (birou de laborator). ”

Dna Sarah Dyszlewski, co-autor al studiului, a declarat:

„Odata ce informatii despre o tinta devin activate in mintea perceptorilor, fie in mod constient, fie inconstient, informatiile pot afecta ulterior modul in care proceseaza informatiile, tipurile de intrebari pe care le solicita si modul in care se comporta spre tinta, informatii pe care le-au asteptat sa le vada din tinta in primul rand. „

Related Posts

About The Author