Declaratia care reduce in mod masiv nivelul de inteligenta al unei persoane

Fiind respinsa din punct de vedere social, reduce intr-o masura masiva eficienta IQ-ului unei persoane, arata cercetarile. Oamenii le-au spus: „veti ajunge singur in viata”, care a inregistrat scaderi in abilitatile analitice de rationament de 30%. IQ-urile lor au scazut, de asemenea, in jur de 25%. Nu numai ca are un IQ de respingere mai scazut, ci si ca face pe oameni mai agresivi, au aratat alte studii.

Rezultatele sugereaza ca inteligenta ar fi putut evolua in primul rand pentru a facilita relatiile sociale. Pentru studiu, oamenii au facut un test de personalitate, iar unii au fost apoi informati (fals) ca a indicat ca vor ajunge singuri in viata. Ulterior, li sa dat un test de IQ.
 
Autorii studiului explica rezultatele: In toate cele trei studii, oamenii au prezentat decrete cognitive semnificative dupa ce li s-au spus ca ar fi probabil sa ajunga singuri in viata. Astfel, perspectiva excluziunii sociale a redus capacitatea oamenilor de a gandi inteligent. In plus, scaderea performantei inteligente se califica de fiecare data ca un efect mare. ”

Cercetatorii considera ca IQ-ul oamenilor scade deoarece sunt in primejdie: „… putem explica cel mai bine modelul de decremente cognitive propunand excluderea sociala sa constituie un eveniment amenintator si aversiv, dar oamenii sa se straduiasca sa-si inabuse suferinta emotionala, iar scurgerea care rezulta din functia lor executiva le afecteaza procesele controlate”.

Cu alte cuvinte, faptul ca li sa spus ca vor ajunge singuri au facut mai greu pentru ei sa se concentreze, deoarece incercau sa suprime emotiile negative. Exista o legatura intima intre inteligenta si relatiile sociale, scriu autorii: „inteligenta a evoluat ca un mijloc de a sprijini si de a facilita relatiile sociale, mai degraba decat de a compensa absenta avantajelor lor. […] Constatarile noastre ar putea fi chiar luate pentru a sugera ca oamenii au raspuns ca si cum ar fi fost excluse din grupurile sociale a eliminat nevoia de gandire inteligenta.”

Related Posts

About The Author