Setarea obiectivelor profesionale

Alegerea carierei dvs. este una dintre cele mai importante decizii pe care le veti lua vreodata, una cu implicatii importante pentru fericirea, sanatatea si starea dvs. financiara. Poate fi mai usor de facut atunci cand stabiliti obiectivele carierei si aveti un plan pentru a va dezvolta cariera.

 

Din nefericire, multi oameni nu sunt siguri cum sa se ocupe de acest proces, permitand factorilor intamplatori, cum ar fi o oferta de munca convenabila de la un prieten, sa determine concentrarea carierei lor. In consecinta, majoritatea lucratorilor sunt mai putin multumiti de angajarea lor. De fapt, sondajele indica faptul ca pana la doua treimi din numarul total de angajati sunt nefericiti in locurile de munca.

 

Desi nu exista garantii, abordarea deliberata a procesului de planificare a carierei va poate expune la mai multe optiuni si poate creste probabilitatea ca veti gasi locuri de munca durabile si placute. Procesul de stabilire a obiectivelor carierei intr-un mod atent poate fi impartit in urmatorii pasi:

Incepeti cu o auto-evaluare
Realizarea intereselor, valorilor carierei, aptitudinilor si trasaturilor de personalitate va poate ajuta sa va formulati propriile criterii pentru o cariera dezirabila.

Luati in considerare un antrenor. Intalnirea cu un consilier de cariera sau consilier la scoala, colegiu sau in comunitatea dvs. va poate ajuta sa reflectati asupra fundalului dvs. si sa identificati pietrele de temelie pentru cariera viitoare.

Creati un profil de cariera. Daca preferati sa continuati pe cont propriu, incepeti prin revizuirea istoricului academic si profesional. Care cursuri, proiecte, locuri de munca, stagii si roluri de voluntariat au fost cele mai satisfacatoare si de succes pentru dvs.? Faceti o lista a activitatilor care au fost cele mai energizante si unde ati avut cel mai mare impact.

Care sunt abilitatile tale de top? Intrebati-va ce abilitati v-ati permis sa obtineti succesul. Apoi, ia in considerare ce interese sau valori au facut munca sa fie semnificativa sau stimulativa. Faceti o lista a abilitatilor puternice pe care le utilizati. In cele din urma, detaliati oricare dintre caracteristicile personale care au facut ca activitatile sa va fie naturale pentru dvs.

Crearea unei evaluari cuprinzatoare ca aceasta este o temelie solida pe care o puteti utiliza pentru a va perfectiona ce tip de cariera se potriveste intereselor dumneavoastra personale si puncte forte profesionale.

Related Posts

About The Author