Cum iti dai seama ca ai un IQ ridicat

Persoanele cu inteligenta ridicata pot avea aceasta abilitate. Abilitatea de a stoca mai multe articole in memoria pe termen scurt indica un IQ superior, arata un studiu psihologic. Desi nu exista limita pentru memoria pe termen lung, memoria pe termen scurt este mult mai mica.

Numarul mediu de lucruri pe care oamenii le pot stoca in memoria pe termen scurt – fie ca sunt cuvinte, numere sau orice altceva – este de patru. Memoria pe termen scurt dureaza in jur de 15 pana la 30 de secunde. Fiind capabil sa stocheze mai mult decat acest lucru, sugereaza un IQ peste medie. Cu toate acestea, posibilitatea de a stoca aceste elemente in mod clar NU este legata de IQ.

Cu alte cuvinte, IQ-ul ridicat este legat de cantitatea de articole pe care o persoana o poate stoca in memoria pe termen scurt, si nu in calitate.

Fluenta inteligentei se refera la viteza la care functioneaza creierul. Este ca si puterea bruta a unui motor sau viteza la care un computer poate procesa informatii.

 

 

Numarul de lucruri pe care oamenii si le pot aminti este puternic corelat cu inteligenta fluida – cu cat numarul mai mare a fost amintit, cu atat este mai mare IQ-ul. Rezolutia in memorie nu este predictiva a IQ-ului deloc.

 

Ca o concluzie, abilitatea de a memora pe termen scurt poate indica un IQ superior fata de medie. Asadar, cei care reusesc sa memoreze in timp scurt nume, imagini sau situatii, ar putea avea un IQ mare. De-a lungul timpului oamenii de stiinta au studiat cu interes acest subiect, dar inca nu s-a ajuns la o explicatie clara despre de ce unii oameni au un IQ mai mare. Multi oameni inteligenti nu au un istoric al familiei de oameni cu un IQ foarte mare, asa ca nu se stie daca tine 100% de genele mostenite, sau de faptul ca oamenii isi pot antrena creierul incat sa il foloseasca mult mai bine.

 

Voi ce parere aveti? Voi puteti memora in timp scurt diferite lucruri?

Related Posts

About The Author