Frumusetea femeii moderne

Fiind DJ, vad foarteĀ des fete si femei in cluburi care se machiaza excesiv. Apreciez un look mai natural, dar admir un machiaj bine efectuat. Chiar daca lumina nu este propice, imi place uneori sa analizez cu atentie cum si-au aplicat fardurile, daca au folosit produse de conturare a fetei, etc. Ce? Credeati ca nu stiu de asa ceva?

Statisticile spune ca femeile machiate atrag cu 33% mai multi barbati!

Pictura fetei si a corpului are o istorie care dateaza de cel putin 10.000 de ani. Potrivit lui Pliny cel Batran, chiar si cu 2000 de ani in urma, romanii foloseau produse naturale in moduri pe care le-ar fi recunoscut imediat: aveau ruj, deodorante, vopsele de par, substante de indepartare a ridurilor, odorizatoare de respiratie si multe altele.

De-a lungul anilor, cei care folosesc cosmetice au atras priviri admirabile de la altii pentru tot felul de motive – inclusiv ritual si onorific – insa, adesea, mai ales in perioada moderna, contextul a fost unul sexual. Dar aplicarea acestor produse face diferenta intre modul in care se comporta alte persoane? Desi ar putea afecta perceptiile atat pozitiv, cat si negativ, incurajeaza, de fapt ii incurajeaza pe masculi sa faca o miscare.

O abordare directa
Acum, unele raspunsuri vin dintr-un studiu al psihologului social Nicolas Geuguen (Geuguen, 2008). In experimentele sale, raportate in Jurnalul de Psihologie din America de Nord, Geugen avea doua femei tinere care stau intr-un bar in Franta, in prima conditie cu machiaj, iar in cea de-a doua conditie, fetele pur si simplu curatate si hidratate, cu un ten curat. Apoi au asteptat ca oamenii sa le vorbeasca. Iata ce s-a intamplat:

Machiaj: Primul om a facut contact cu cele doua femei dupa o medie de 23 de minute,
Fara machiaj: Primul om a incercat dupa numai 17 minute.

Ce inseamna asta? Desi cu machiaj ne atrageti, sansele sa fim mai timizi in abordare sunt mari. Acum ramane la latitudinea voastra ce decideti. Sa purtati sau nu machiaj. O prietena mi-a spus ca se informeaza de pe tot felul de resurse online despre machiaj si ce produse ar putea folosi. Mie mi se pare fain!

Related Posts

About The Author