Ce face un producator de muzica

Cariera de producator de muzica nu este una usoara, dar din fericire ia amploare si in Romania.

Producatorii de muzica scriu, aranjeaza, produc si inregistreaza melodii. Indiferent daca modeleaza sunetul albumului altui artist sau creeaza biti sau melodii pentru propriile lor proiecte, programul lor este destul de incarcat. Odata cu dezvoltarea tehnologiei de inregistrare la domiciliu si a studiourilor de inregistrare de tip boutique, multi producatori se gasesc tragand dublu sau triplu serviciu ca proprietari de studio si ingineri de sunet.

Sunt responsabili pentru fiecare aspect al afacerii si nu este cu siguranta o glorie rock” n ‘roll. O zi tipica pentruun producator de muzica incepe cu verificarea notelor producatorului, pregatirea studioului si verificarea functionalitatii echipamentelor. Daca ceva este rupt, trebuie gasita o solutie si rezolvata problema inainte ca cineva sa se afle in spatiu. Odata ce clientul apare, atentia sa  asupra artistului si a procesului de creare a muzicii trebuie sa fie la cote maxime. Nimic altceva nu vine mai intai.

De obicei, lucreaza timp de aproximativ 10-12 ore cu o multime de urechi si pauze mintale care au functionat pe tot parcursul zilei. In timpul unei pauze, de obicei participa la apeluri telefonice, e-mailuri, texte, postari in retelele sociale si chiar si task-uri ce tin de contabilitate. Producatorii de muzica lucreaza cu artisti de inregistrare, ingineri de inregistrare, interpreti de sesiuni si muzicieni de sesiune, printre altele.

Exista o multime de lucruri care tin ocupat un producator in afara studioului, cum ar fi participarea la repetitii, intalniri, sesiuni de scriere si iesire la spectacole. Social media le ofera capacitatea de a se conecta cu mai multi artisti decat oricand, insa interactiunea in persoana nu va fi niciodata inlocuita. Jumatate din productie este muzica, restul este vanzari … iar producatorii de muzica sunt produsul pe care il imping in fata pentru a fi lansat in cea mai buna forma.

 

Related Posts

About The Author