Cariera de DJ – cum sa incepeti

Mod de viata
Multi DJ lucreaza noptile de weekend, cele mai populare nopti fiind de joi pana sambata. Deplasarile tin de obicei cateva ore. DJ-ii incep sa detina locuri de munca zilnice si incep sa joace nopti mai lente. In functie de evenimente, DJ-ii vor lucra cu promotori, brokeri, manageri de cluburi de noapte, cumparatori de talente, alti DJ-i si trupe si personalul DJ-ului.

Ocuparea fortei de munca
Majoritatea DJ-urilor primesc initial locuri de munca prin crearea de retele inainte de a construi o baza de fani si, prin urmare, o reputatie. Concurenta este feroce. Multi oameni incep in aceasta cariera oferindu-se sa mixeze seturi gratis, astfel incat barul / clubul sa ii cunoasca etica muncii si cum reactioneaza audienta.

Castiguri

DJ-ii castiga bani de la spectacol, iar cei care isi produc propriile piese castiga bani de redeventa. Venitul de DJ poate varia foarte mult, bazat pe daca locuiti intr-o zona metropolitana majora, cat de des va interpretati si cat de popular este genul dvs. muzical ales. Anumite tipuri de muzica atrag multimi mai mari si, prin urmare, au o cerere mai mare, iar contrariul este adevarat. De asemenea, veniturile variaza in functie de faptul daca incepeti sau daca sunteti un DJ renumit pentru festivaluri si concerte pe tot globul. In medie, un DJ cu un grad rezonabil de succes se poate astepta sa faca cateva sute de dolari pe spectacol.

Notiuni de baza

  • Familiarizati-va cu oamenii care fac carti de vizita si deveniti prieteni cu ei.
  • Oferiti-va sa jucati gratuit un spectacol pentru a va pune piciorul in usa.
  • Transmiteti CD-uri demo sau puneti mix-urile dvs. online pentru a va putea construi o baza de fani.
  • Descarcati melodii de inalta calitate MP3 sau WAV de la site-uri specifice DJ, cum ar fi Beatport, in loc sa le furati sau sa le obtineti de pe iTunes.
  • Publicul dvs. nu doreste melodii cu o calitate slaba a sunetului.
  • Verificati amestecurile DJ-ilor dvs. preferati, apoi incercati sa reproduceti ceea ce fac, fie acasa, fie in atelier.

Related Posts

About The Author