Cerintele unui textier de succes

Experienta si abilitati
Multi compozitori scriu, de asemenea, si isi produc propriile materiale. Blume spune ca „nu este obligatoriu sa jucati un instrument – dar cu siguranta va ajuta. Asa ca studiati chitara sau tastatura daca aveti inclinatie. De asemenea, este util sa intelegem activitatea de scriere a pieselor de text. ”

Personalitate
„Dupa cum puteti spune din raspunsul meu anterior, a fi un compozitor necesita perseverenta neintrerupta si dorinta de a continua sa-ti urmaresti scopul indiferent cat de mult timp este nevoie. Trebuie sa fii capabil sa te confrunti cu ani de respingere, frustrare si dezamagire si inca sa crezi in tine suficient pentru a continua sa compui cantece, sa lucrezi in retea si sa lucrezi la ambarcatiunea ta „, spune Blume.

„De asemenea, trebuie sa fii cineva care se poate descurca sa nu aiba un venit garantat si constant si trebuie sa poti face fata presiunii de a avea nevoie de succes”.

Ocuparea fortei de munca
Notiuni de baza ca prima piesa de compunere nu este la fel de usoara ca doar trimiterea unui CV. Jason Blume spune: „In aproape toate cazurile, cineva nu are o slujba ca scriitor. Exceptiile extrem de rare sunt atunci cand cineva ar putea fi angajat si platit cu un salariu pentru a crea cantece pentru o emisiune TV, o agentie de publicitate sau un parc tematic. Dar acest lucru ar fi probabil mai putin de 1% din toti scriitorii profesionisti.

Daca vrei sa canti melodii pe radio, nu este ca si cum ai completa o aplicatie de lucru si cineva te angajeaza sa canti melodii. Daca nu sunteti intr-o trupa, scrieti cu un artist de succes sau daca sunteti un artist care scrie pentru propriile dvs. proiecte, obiectivul dvs. va fi, probabil, acela de a deveni un scriitor de catece personale.

Desi suna ca un „loc de munca”, ceea ce inseamna cu adevarat este ca ati semnat un acord exclusiv de publicare de cantece cu o companie de editare muzicala. Tot ce scrieti pe durata contractului dvs. este publicat de acea companie. Nu aveti ore fixe si nu mergeti la un birou. Trebuie sa oferiti o cota de cantece in fiecare an – si, in multe cazuri, doar melodiile care sunt comercializate de artisti pe etichete majore se numara in functie de cota dvs. Dar indiferent de numarul de cantece pe care le scrieti, veti ramane sub contract doar daca cantecele dvs. castiga bani sau compania crede ca oferiti rezultate potentiale.

Related Posts

About The Author